Versatel Telecom International NV

PERSBERICHT

Versatel draagt Ernst & Young voor als nieuwe accountant

Publicatie cijfers 3e kwartaal verschoven naar 14 november

Amsterdam, 4 november 2002. Versatel Telecom International N.V. ('Versatel' of 'het bedrijf') maakte vandaag bekend dat haar Raad van Commissarissen voorstelt om op de buitengewone aandeelhoudersvergadering welke 6 november aanstaande gehouden zal worden, Ernst & Young te benoemen als haar nieuwe onafhankelijke accountant. Zoals reeds eerder gemeld heeft Versatel een zeer uitvoerig aanbestedingsproces doorlopen met de grote vier accountantskantoren. Versatel's management en haar Raad van Commissarissen ondersteunen unaniem de benoeming van Ernst & Young. Versatel zal eveneens voorstellen dat Ernst & Young en Deloitte & Touche samenwerken aan de overgang en audit voor de resultaten over 2002.

Gezien de tijd die nodig is om de nieuwe accountant in te werken en inzicht te geven in het bedrijf en haar systemen, zal Versatel de publicatie van haar derde kwartaalcijfers verschuiven van 5 november naar 14 november aanstaande. Na publicatie van de derde kwartaalcijfers zal Versatel weer overgaan naar het normale publicatieschema voor kwartaalcijfers en jaarcijfers. Vanwege de overgangsperiode voor de accountants en de complexiteit rondom de US GAAP behandeling van de financiële herstructurering, zal Versatel voor het derde kwartaal 2002 een persbericht publiceren met daarin een samenvatting van de financiële resultaten in tegenstelling tot haar voorgaande publicatie van de gedetailleerde resultaten op Form 6-K bij de US Securities & Exchange Commission (de SEC). Als buitenlandse instelling heeft Versatel geen statutaire verplichting om kwartaalcijfers bij de SEC te deponeren zoals het in het verleden wel altijd gedaan heeft. Desalniettemin zal Versatel haar jaarresultaten zoals gebruikelijk op Form 20-F deponeren.


- EINDE -

Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA), heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in de thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 81.000 zakelijke klanten en 1.168 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.com.



Versatel Telecom International NV