Gemeente Zoetermeer

Officiële opening loket ZIO en Wvg

Sinds 8 juli van dit jaar werken het Indicatie Orgaan Zoetermeer (ZIO) en de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) samen in één gebouw, in 'villa Meer en Woude' aan de Aïdaschouw 1. Op 5 november, in de namiddag, nemen zij officieel een loket in gebruik en wordt hiervan de naam bekend gemaakt.

Met dit gezamenlijke loket wordt door beide instanties tegemoet gekomen aan de lang gekoesterde wens van cliënten, overheid en professionele organisaties om informatie, advies en aanmelding omtrent producten van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten - verpleging en verzorging - en Wvg voorzieningen onder één dak samen te brengen. Ook vormt de officiële opening van het loket op 5 november de aanleiding voor het houden van een mini-symposium in restaurant De Sniep over de functie van het loket in Zoetermeer. Het is een debat waaraan alle partijen, cliënten, zorgaanbieders, huisartsen, zorgvragers, woningcorporaties, gemeente en indicatieorgaan een bijdrage kunnen leveren.

Het loket van ZIO en Wvg is bestemd voor inwoners van Zoetermeer, die ondersteuning wensen bij het verkrijgen van informatie, advies of de aanmelding voor voorzieningen op het terrein van zorg, wonen en welzijn. Er kan om thuiszorg worden gevraagd, of een opname in een verpleeghuis of verzorgingshuis worden geregeld. Ook kunnen voorzieningen worden aangevraagd waardoor de mogelijkheid wordt geboden om thuis te kunnen blijven wonen of beter zelfstandig te kunnen functioneren. Bijvoorbeeld door woningaanpassing, een rolstoel of een vervoersvoorziening van de Wet voorzieningen gehandicapten. Bij het Indicatie Orgaan Zoetermeer kunnen cliënten terecht voor een maaltijdenvoorziening of een personenalarmering. Beide instanties zijn, zoals aangegeven, in hetzelfde gebouw werkzaam. Evenals het coördinatiepunt dat namens de zorginstellingen de inzet van zorg regelt. Verder zijn er contacten gelegd met Welzijn, Ouderen, de Ouderenadviseur, de Zorglijn en de ZorgRing om zodoende tot een goede afstemming en optimale dienstverlening te komen.

Als gevolg van de officiële opening van het loket zal het gebouw van het Indicatie Orgaan Zoetermeer en de Wet voorzieningen gehandicapten op 5 november vanaf 14.30 uur gesloten zijn. Vanaf 16.30 uur wordt er een open huis gehouden.
Met ingang van woensdag 6 november wordt het nieuwe telefoonnummer operationeel: (079) 33 06 500. Cliënten kunnen hiervan op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur gebruik maken.

Laatste wijziging: 28-10-2002