Arrondissementsparket Roermond

Roermond, 5 november 2002

Twee politieambtenaren Limburg-Noord aangehouden

De Rijksrecherche heeft vandaag een 42-jarige en een 28-jarige politieambtenaar van de regiopolitie Limburg-Noord aangehouden. De 42-jarige (man) wordt verdacht van verschillende strafbare feiten, de 29-jarige (vrouw) van heling. De aanhoudingen zijn gepleegd in het kader van het onderzoek dat de Rijksrecherche doet in opdracht van de hoofdofficier van justitie van Roermond naar het mogelijk strafbaar handelen van onder andere de 42-jarige politieambtenaar.

Het onderzoek heeft voor de betrokken politieambtenaar de verdenking opgeleverd van het als ambtenaar aannemen van een gift en het schenden van de geheimhoudingsplicht. Verder wordt de man verdacht van verduistering in dienstbetrekking en betrokkenheid bij een poging tot oplichting van een verzekeringsmaatschappij.

In verband met dit onderzoek zijn vandaag nog vijf andere personen aangehouden. Drie personen worden verdacht van het doen van één of meer giften aan de betrokken politieambtenaar. Twee personen worden verdacht van het (mede)plegen van valsheid in geschrift respectievelijk een poging tot oplichting van een verzekeringsmaatschappij.