Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: dinsdag 5 november 2002

STEENBERGEN

Inbraak

Bij de politie werd aangifte gedaan van inbraak in een tweetal schuren in de nacht van vrijdag op zaterdag. De schuren zijn gelegen aan de Roosendaalseweg en de Molenweg in Kruisland. Vanuit een auto die geparkeerd stond op het eerstgenoemde adres is een rijbewijs ontvreemd. Vanuit een bedrijfsauto die in de andere schuur stond, is al het timmermansgereedschap, inclusief een vouwladder en een trap verdwenen.

In dezelfde nacht werd er ingebroken in een woning, gelegen aan de Poldermolen te Nieuw-Vossemeer. Vermoedelijk zijn de dader(s) tijdens hun werkzaamheden gestoord. Er is niets ontvreemd.

Illegalen aangehouden

Op maandagmiddag is een vijftal personen, van verschillende nationaliteiten, aangehouden bij een tuinder aan de Witte Ruiterweg in Steenbergen. Betrokkenen waren werkzaam met behulp van vervalste identiteitsdocumenten. Na verhoor zijn betrokkenen vanwege hun illegaal verblijf in ons land overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Eenzijdig ongeval

Dinsdagochtend omstreeks 07.30 uur verloor een 19-jarige automobilist uit Oud-Gastel de macht over het stuur toen hij over de Moerstraatseweg in Steenbergen reed. De auto belandde in de sloot; het voertuig raakte total loss.

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Inbraak

Maandagmorgen kort voor 7.00 uur ontving de politie de melding dat er afgelopen weekeinde is ingebroken op het Markiezaat College aan de Ringersweg te Bergen op Zoom. Door een ruit te vernielen aan de voorzijde van het gebouw werd toegang verkregen tot het gebouw. Uit een lokaal is een viertal computers weggenomen, terwijl de monitoren bleven staan. De omvang van de schade is nog onbekend.

Op maandagmorgen deed de medewerker van een installatiebedrijf aangifte van diefstal uit de bedrijfsauto. Deze auto stond afgelopen weekeinde geparkeerd aan de Vijverstraat in Halsteren. Door de achterruit te vernielen, werd een CV-ketel weggenomen.

Vernieling

Maandag deed een inwoonster uit Halsteren aangifte van vernieling van haar auto. Op de hoedenplank van de auto, die geparkeerd stond aan de Klovenier, lag op het moment van de ontdekking nog de baksteen waarmee de autoruit was ingegooid. In dezelfde nacht, van zondag op maandag, werd in dezelfde straat een keukenruit ingegooid. In de nacht van zaterdag op zondag werd ook bij een personenauto die geparkeerd stond aan het Vizier in Halsteren een baksteen door de achterruit gegooid.

WOENSDRECHT

Onder invloed van drank auto besturen

In de nacht van maandag op dinsdag werd `n 52 jarige vrouw uit Antwerpen op de O.L.V. ter Duinenlaan in Ossendrecht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Bij controle bleek dat de verdachte ruim 3 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Na het betalen van een schikking van ? 500 en een rijverbod van 9 uren, kon de vrouw het politiebureau verlaten.

HALDERBERGE

Bekrassen auto

Op enig moment gedurende de afgelopen dagen is een auto die geparkeerd stond aan de doorgaande weg, de Bansingel in Oudenbosch, vernield door het rondom bekrassen. Het betreft een zwartkleurige SEAT Cordoba.

Aanrijding niet gemerkt

Dinsdagmorgen vond kort voor 11.00 uur een aanrijding plaats op de Eikenlaan te Oud Gastel. De bestuurder van een vrachtwagen met oplegger was tegen een geparkeerd staande auto aangereden, zonder dit te merken. Dit gebeurde waarschijnlijk toen hij achteruit een inrit opreed.

De achterruit van de geparkeerd staande auto werd versplinterd. Na opmeten en zorgvuldig bekijken, zijn beide partijen het eens geworden dat de aanrijding inderdaad had plaatsgevonden en hebben zij samen het schadeformulier opgemaakt.

RUCPHEN

Poging diefstal koplamp

Gisteren werd bij de politie aangifte gedaan van vernieling. Onbekenden hebben afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, getracht een koplamp te stelen uit een Opel Astra, die stond geparkeerd aan de Schuitvaart te Rucphen. Bij de poging scheurde de koplamp. De schadepost bij de gedupeerde autobezitter bedraagt ca. 700 euro.

ROOSENDAAL CENTRUM

Bedrijfsinbraak-inbreker aangehouden

Dinsdagochtend omstreeks 1.45 uur vond een inbraak plaats bij een autodealer aan de Bredaseweg in Roosendaal. Omdat een oplettende getuige het kenteken van de auto had genoteerd, waarmee de inbreker zich verplaatste, kon de politie korte tijd later een 49-jarige inwoner van Roosendaal aanhouden voor deze inbraak. De man is in verzekering gesteld.

Inbraak school

Gedurende het afgelopen weekend heeft er een inbraak plaatsgevonden bij een school aan de Meidoornlaan in Roosendaal. Er werden drie ruiten vernield waardoor men zich de toegang tot het gebouw verschafte. Er worden televisies en videos vermist.

Winkeldief aangehouden

Maandagochtend werd er gebeld vanuit een supermarkt aan de van Beethovenlaan. Aldaar was door winkelpersoneel een man aangehouden, die enkele goederen onder zijn jas had verstopt en deze uit de winkel mee had willen nemen, zonder ze ter betaling aan te bieden. De 43-jarige inwoner uit Roosendaal werd overgedragen aan de politie en voor verhoor meegenomen. Een proces-verbaal is opgemaakt.

Bron: Manon Ostendorf