Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 5 november 2002

Ruzie loopt uit op mishandeling, politie houdt verdachte aan

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 01.40 uur op de Haagdijk te Breda een 32-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 33-jarige man uit Dordrecht. Het slachtoffer verklaart door de verdachte in zijn rug gestoken te zijn met een schroevendraaier en te zijn geslagen en geschopt. Volgens het slachtoffer was hij door de verdachte beschuldigd van de diefstal van diens portemonnee. De verdachte is in verzekering gesteld. Het districtelijk recherche team stelt een nader onderzoek in.

Een onderlinge ruzie tussen twee drugsgebruikers is vannacht uitgelopen op een mishandeling. Dat is althans de lezing van een 33-jarige man uit Dordrecht. Hij verklaart dat hij vannacht op de Haagdijk een hem bekende 32-jarige Bredanaar tegen kwam. Hij werd door de Bredanaar beschuldigd van de diefstal van diens portemonnee. Vervolgens werd hij door hem in zijn gezicht geslagen en geschopt. Het slachtoffer ging er vandoor maar werd door de verdachte ingehaald, waarna hij met een schroevendraaier in zijn rug werd gestoken en tegen een etalageruit viel die daardoor werd vernield. Hij rende daarop weg in de richting van het Centrum. Aan het eind van de Haagdijk hield hij een politieauto aan.

Op aanwijzing van het slachtoffer werd de verdachte even verder op de Haagdijk aangehouden. De politie onderzoekt nog of een tweede man die aanvankelijk in het gezelschap van de verdachte was ook betrokken is geweest bij deze (zware) mishandeling. Het slachtoffer heeft, omdat hij dikke kleding droeg, slechts een lichte steekwond opgelopen.

Bromfietscontrole in Etten-Leur

Etten-Leur: Gisteravond heeft de politie van Etten-Leur samen met agenten van het districtelijk scooterteam tussen 15.00 en 21.00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 52 brom- en snorfietsen en scooters gecontroleerd. Hiervan waren er 13 in orde. De overige 39 bestuurders kregen in totaal 67 bekeuringen.

De controles vonden onder meer plaats op de Koolmees, Hazebroekstraat, Oude Bredaseweg, Anna van Berchemlaan, Liesbosweg, Markt, Spoorlaan, Rode Poort, Achter de Molen, Zilvermeeuw, Edward Poppelaan, Beiaard, Schoonhout en Bisschopsmolenstraat.

Totaal gecontroleerd aantal bromfietsen 52 Geheel in orde 13
Voor de navolgende zaken werd bekeurd: Te hoog vermogen: 31
Niet dragen van de helm 14 Verzekeringsbewijs niet tonen 9 Niet in bezit van certificaat 4 Verlichting 2
Remmen 2
Geen gele / oranje platen 2 Op fietspad rijden 1 Verkeerde platen 1
Certificaat niet tonen 1 Banden 1
Totaal aantal bekeuringen 67

Woninginbraken

BREDA: Gisteravond werd ontdekt dat in een woning aan de Jan van der Heijdenstraat was ingebroken. Het slot van de voordeur van de flatwoning was geforceerd. De deur en deurstijl waren beschadigd. De gehele woning werd doorzocht. Er zijn sieraden en contant geld gestolen.

Ook werd gisteravond door de bewoners ontdekt dat in een flatwoning aan de Wensel Cobergherstraat was ingebroken. Middels het forceren van de deur aan de balkonzijde van de flat is men binnengekomen. Er is met name apparatuur buitgemaakt zoals een dvd-speler, een TV, een videorecorder en een diskman

Politie houdt fietsendief aan

BREDA: De politie heeft gisteravond omstreeks 23.50 uur op de Stationsweg een 35-jarige zwerver aangehouden ter zake fietsendiefstal.

Agenten zagen de verdachte gebukt bij een fiets staan. Even later liep hij met de fiets weg, de agenten zagen dat het kabelslot kapot geknipt was. Hierop hebben zij de verdachte aangehouden en ingesloten. Na verhoor is hij vandaag met een AU-dagvaarding heen gezonden.

Man betrapt met harddrugs

BREDA: De politie heeft gistermiddag omstreeks 16.00 uur op het Stationsplein een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden die in het bezit was van een halve gram cocaïne. De man kreeg een transactie aangeboden van 220 euro.

Agenten controleerden gistermiddag een bestuurder van een scooter omdat die zijn helm niet goed had vastgemaakt. De bestuurder overhandigde de agenten zijn verzekeringspapieren waarna er een pakje cocaïne uit viel. De verdachte had ook nog vijf gram wiet en hasj bij zich. In overleg met de parketsecretaris is voor het bezit van de harddrugs een transactie van 220 euro aangeboden. De verdachte betaalde de boete direct waarna hij om 19.00 uur in vrijheid is gesteld.

Inbraak in woning

BREDA: Men heeft gisteren ingebroken in een woning aan de Hooilaan. Men heeft de voordeur van de woning open gebroken. Uit het buurtonderzoek kwam naar voren dat er vier getinte personen bij de woning zijn gezien. De gehele woning werd doorzocht. De buit is nog niet bekend.

Bus in de sloot

FIJNAART: Vanmorgen is een BBA-bus op de Boerendijk in Fijnaart in de sloot geraakt. Er raakte niemand gewond.

Afgelopen nacht werd door de politie geconstateerd, dat de Boerendijk te Fijnaart glad was geworden door het achtergebleven slik in combinatie met regen. Door de politie werd de veroorzaker gewaarschuwd om het wegdek beter schoon te maken. Dit werd door hem gedaan en daarbij werden nog extra waarschuwingslichten geplaatst. Vanmorgen raakte aldaar een BBA bus toch van de weg. In de bus zaten nog geen passagiers en de chauffeur werd niet gewond. Voor het bergen van de bus is de Boerendijk geruime tijd afgesloten geweest voor het doorgaand verkeer van 07.00 tot 12.00 uur. De bus heeft behoorlijke schade opgelopen.

Kettingbotsing met meerdere voertuigen

MOERDIJK: Vond op maandag 4 november omstreeks 18.00 uur een kettingbotsing plaats van vier voertuigen op Rijksweg A-16. Het ongeval vond plaats op de Oostbaan in de richting van Dordrecht. De GGD werd eveneens ingeschakeld. Op de linker rijstrook was file en moest worden afgeremd. Het eerste voertuig had dit tijdig in de gaten, maar de laatste bestuurder niet. Deze remde te laat en drukte drie voertuigen op elkaar, waardoor veel materiele schade. Hierdoor ontstonden lange files op de Rijksweg in de richting van Rotterdam.

Bedrijfsinbraak

Bij een bedrijf aan de Riethil is de afgelopen dagen twee keer ingebroken. De eerste keer werd om toegang tot het pand te verkrijgen een ruit vernield. Bij de tweede inbraak werd de noodruit vernield. Er zijn tien computers gestolen.

Politie bekeurt foutparkeerders

BREDA: De politie van het team Vlaanderenstraat heeft gisteren wederom bekeurd op de Speelhuislaan en op de Oude Terheijdenseweg (achter het station). Er werd bekeurd voor parkeren op de groenstrook, buiten de vakken en voor het parkeren op het trottoir. In totaal werd 31 keer verbaliseerd.

Rijden onder invloed

Een 59-jarige Bredase is gisteravond omstreeks 21.00 uur op de Claudius Prinsenlaan aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De bestuurster trok de aandacht van de politie omdat ze nogal hard reed. Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Bron: Willem van Hooijdonk