Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

4 november 2002

Team Altena:

Snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt DUSSEN: De politie hield op zondag 3 november een snelheidscontrole op de Provinciale weg in Dussen. Twee automobilisten maakten het wel erg bont en kwamen voorbij "gevlogen" met een snelheden van respectievelijk 136 en 139 km/u. Ter plaatse geldt echter een maximum toegestane snelheid van 80 km/u. Beide bestuurders zijn door de politie staande gehouden en konden ter plaatse hun rijbewijs inleveren. Tegen allebei is proces-verbaal opgemaakt. Het gaat om een 20-jarige inwoner van Dussen en 24-jarige man uit Oudendijk.

Inbreker actief in Almkerk ALMKERK: Tussen zondag 3 november 00:00 uur en maandag 4 november 07:00 uur werd er geprobeerd om in te breken in een woning aan de Anjerlaan in Almkerk. De dader(s) heeft met behulp van een breekvoorwerp de achterdeur geprobeerd te forceren, hetgeen niet is gelukt. In een andere woning aan de Anjerlaan in Almkerk werd wel ingebroken. Ook hier heeft de dader met behulp van een breekvoorwerp een deur geforceerd. Uit de keuken werden onder andere een geldbedrag. computer, rijbewijzen, bankpasjes, huissleutels en een mobiele telefoon.

Team Dongen:

Winkeldievegge aangehouden in Dongen DONGEN: Op maandag 4 november omstreeks 12.20 uur betrapte winkelpersoneel een 35 jarige vrouw uit Dongen bij het plegen van diefstal. Ze arresteerden de vrouw en droegen haar over aan de politie. De vrouw wordt verdacht van diefstal van een fles shampoo bij een winkel aan het Looiershof. De politie stelde haar na verhoor in vrijheid en overhandigde haar een boete van 120.

Team Gilze en Rijen:

Politie arresteert man na vondst vuurwapen GILZE: De politie trof, op zondag 3 november, in een hotelkamer van het Motel te Gilze een revolver aan. Het betrof een revolver van het kaliber .38 special. Het wapen was geladen en was gebruiksklaar. Een van de patronen was een zogenaamd "hollow-point" patroon, munitie waarmee veel letsel kan worden toegebracht. De eigenaar van dit wapen werd ter plaatse aangehouden. Bleek te gaan om een 32 jarige Antilliaanse man. De man is in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het wapen en de motieven van de verdachte.

Aanhouding na belediging politie GILZE: in Gilze gedroeg een groep jongeren zich, in de nacht van maandag 4 november 2002, zeer vervelend. De politie werd er bij geroepen. De groep werd ter plaatse verwijderd. Een van de jongens uit de groep riep, tijdens het weglopen, "Vuile Flikkers" tegen de politiemensen. De jongeman, een inwoner uit Gilze, werd ter plaatse aangehouden. Hij heeft bekend en is na verhoor in vrijheid gesteld. In overleg met Justitie kreeg hij een boete van 220,- opgelegd.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Man van bromfiets berooft WAGENBERG: Op zondag 3 november omstreeks 19.50 uur werd een 36 jarige bromfietsbestuurder uit Terheijden van zijn donker blauwe bromfiets beroofd. Hij reed over het fietspad van de Brandestraat in Wagenberg, gelegen tussen Made en Wagenberg, en werd toen door twee jongens die op het fietspad liepen van zijn bromfiets gesleurd De jongens zijn daarna op de bromfiets weggereden in de richting van Wagenberg en hierna in de richting Terheijden.

Autodiefstallen
GEMEENTE GEERTRUIDENBERG: Op maandag 4 november werd tussen 01.05 uur en 01.20 uur vanaf het parkeerterrein aan de Stationstraat te Raamsdonk een blauwe VW Transporter met het kenteken BH-72-HZ gestolen. Diezelfde nacht is tussen 00.30 uur en 02.30 uur vanaf het Dulderpark te Geertruidenberg een witte Opel Kadett met het kenteken TB-74-ZB gestolen.

Snelheidsduivel raakt brommer kwijt TERHEIJDEN: Een 17-jarige jongen uit Standaardbuiten raakte op maandagochtend 4 november 2002 zijn brommer kwijt. De politie nam de brommer in beslag na een achtervolging vanuit Terheijden tot Zevenbergen. De knul reed met een snelheid van maar liefst 115 km/u. Een snelheid waarop de constructie van de brommer niet berekend en goedgekeurd is.
Hij kan rekenen op een stevig proces-verbaal.

Team Waalwijk:

Poging beroving met geweld WAALWIJK: De politie onderzoekt een poging tot beroving in de Hollandsestraat. Op zondag 03 november 2002 omstreeks 18.10 uur werd een 62 jarige inwoonster van Waalwijk van achter besprongen door een onbekende persoon die probeerde om haar tas af te pakken. De man was de vrouw van achteren genaderd en had haar vastgepakt. Toen de man in de gaten kreeg dat hij mogelijk gezien zou zijn, vluchtte hij weg. De vrouw is bij de beroving ten val gekomen en raakte daarbij gewond aan haar knie, arm en rug. De tas bleef gelukkig wel in het bezit van de vrouw die behoorlijk onder de indruk was van het voorval.

Team Oosterhout:

Winkeldievegge krijgt boete OOSTERHOUT: Maandagmiddag 4 november betrapte de bedrijfsleider van een Oosterhoutse supermarkt een vrouwelijke klant op winkeldiefstal. Het betrof een 48-jarige vrouw uit Oosterhout. Ze wordt verdacht van diefstal van een pakje shag. De vrouw weigerde om de voorgestelde boete te betalen. In plaats daarvan heeft ze een dagvaarding gekregen voor
de terechtzitting

Verdachten van bedreiging melden zich bij politie OOSTERHOUT: Het afgelopen weekend vond in het uitgaansleven in het centrum van Oosterhout een bedreiging plaats. De portier van een horecagelegenheid werd verbaal ernstig bedreigd omdat hij iemand weigerde binnen te laten. De portier deed aangifte van bedreiging, gepleegd door twee personen. De politie stelde hierop een onderzoek in. Wijkagenten van de politie Oosterhout informeerden in hun wijken naar de verblijfplaats van de mannen, nadat de Officier van Justitie opdracht had gegeven tot de arrestatie van de verdachten. Dit onderzoek leidde er toe dat de verdachten zichzelf meldden in het politiebureau. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten. Het gaat om een 22 en een 24 jarige man, beiden afkomstig uit Oosterhout.

Bron: Jeroen Steenmeijer