Universiteit Twente

Betteke van Ruler benoemd tot hoogleraar professionalisering communicatiemanagement
Per 1 september 2002 is dr. A.A. (Betteke) van Ruler (53) benoemd tot bijzonder hoogleraar Professionalisering Communicatiemanagement aan de opleiding Toegepaste Communicatiewetenschap van de Universiteit Twente. De leerstoel is ingesteld door de Stichting Professionalisering Communicatiemanagement. Deze stichting is vorig jaar opgericht door de Beroepsvereniging van Communicatie (BvC), de Vereniging voor Overheidscommunicatie (VVO) en Van der Hilst Communicatie.
Met deze leerstoel wil de stichting een bijdrage leveren aan de professionalisering van het communicatiemanagement in organisaties. De activiteiten van de leerstoel omvatten drie zaken: onderzoek naar het functioneren van communicatiemanagers, het bevorderen van de kennisuitwisseling tussen wetenschap en praktijk, en het ontsluiten en toepasbaar maken van wetenschappelijke kennis.
Betteke van Ruler is sinds 1996 verbonden aan de Vrije Universiteit bij de faculteit Sociaal-Culturele Wetenschappen. Daar doet zij als universitair hoofddocent onderzoek naar communicatiemanagement in Nederland en het buitenland en naar de relatie tussen organisatie en communicatie. Zij is actief binnen de onderwijsadviesraad van de beide beroepsverenigingen, voorzitter van de jury van de Van Hulzen PR-prijs voor studenten van hogescholen, voorzitter van de jury van de Pluim voor jonge vrouwen in marketing en communicatie, lid van de adviesraad van het Tijdschrift voor Communicatiewetenschap en docent in de C- en D-opleidingen van Van der Hilst Communicatie. Zij is coördinator van het netwerk van public relations-onderzoekers in Europa, lid van de werkgroep European Body of Knowledge of Public Relations, bestuurslid van de European Communication Association, en secretaris van de divisie Public Relations van de International Communication Association.
Zij promoveerde in 1996 op een studie naar de visie van communicatiemanagers op hun vakgebied en heeft sindsdien vele tientallen publicaties over deze thematiek op haar naam gezet. Nadere informatie over de stichting en de leerstoel: Prof.dr. Erwin Seydel, hoogleraar Toegepaste Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente, tel. 053 489 3289
Mr. Tjalling Damming, directeur Van der Hilst Communicatie, Amersfoort, tel. 033 450 5000, voorzitter van de Stichting Professionalisering Communicatiemanagement.
Prof. dr. Betteke van Ruler, 020 471 2277, mob. 0651 174 407.

Laatst gewijzigd op 05-11-2002 © Universiteit Twente