Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-11-2002 3e Persbericht 5 november 2002

Eindhoven: Verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Genovevalaan zijn dinsdagmiddag om 14.25 uur vier personen licht gewond geraakt. Een trekker met oplegger, bestuurd door een 39-jarige Tilburger, sloeg rechts af om de parkeerplaats van Winkelcentrum Woensel op te rijden. Tijdens het draaien raakte de oplegger een autobus die op de linker rijstrook reed. De bus werd door de oplegger over een lengte van anderhalve meter opengetrokken. De autobus werd bestuurd door een 46-jarige Veldhovenaar. Vier inzittenden van de bus raakten licht gewond ( voornamelijk snijwondjes). Zij konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De Winston Churchilllaan en de Genovevalaan zijn vanwege het ongeval ruim een uur afgesloten, hetgeen tot enige verkeershinder leidde.

Eindhoven: Man van tas beroofd
In de Kerkstraat is dinsdagmiddag rond 16.00 uur een 27-jarige Eindhovenaar van zijn rugzak beroofd. Hij liep in de Kerkstraat en werd aangesproken door een onbekende man die hem vroeg of hij geld kon wisselen. De Eindhovenaar zei dat hij de man niet kon helpen. Op dat moment werd zijn rugzak door een tweede man vastgepakt en gingen de twee er vandoor. In de rugzak zaten boeken, een rijbewijs, een OV studenten kaart en een portemonnee.

Asten: Vrouw gewond na poging tasjesroof
Een 78-jarige vrouw uit Asten is dinsdag om 16.15 uur gewond geraakt toen een jongen haar handtas wilde stelen. De vrouw die slecht ter been is liep met behulp van een rollator het Ploegmakerspark in. Haar handtas lag in een mandje van de rollator. De schouderband was om de rollator gewikkeld. In het park stonden twee jongen bij elkaar. Een van die twee liep naar de vrouw toe en pakte de tas uit het mandje. Doordat de handtas vast zat werd de rollator weggetrokken en kwam het slachtoffer ten val. De twee jongens gingen er toen zonder handtas vandoor. De vrouw liep letsel op aan haar hoofd, handen en knie. Haar bril werd volledig vernield. Ze heeft zich onder behandeling van een huisarts moeten stellen.

Leende: Brand
Dinsdagmiddag rond 16.00 uur brak brand uit in een garage van een woning aan de Lindenlaan in Leende. De eigenaar (57) had in de garage een camper staan en deze kort daarvoor op elektriciteit aangesloten om de accu op te laden. Mogelijk is kortsluiting ontstaan. De brandweer van Leende en Maarheeze blusten de brand. De camper brandde volledig uit. De garage heeft flinke brandschade opgelopen.

Helmond: Verkeerscontrole
Dinsdagmiddag is op de Deltaweg in Helmond een verkeerscontrole gehouden. De politie bekeurde zes bromfietsers. Vijf van hen hadden een brommer met een te hoog vermogen (opgevoerd). Een bromfietser reed op het fietspad waar dat niet mocht.