Gemeente Leiden

Duurzaamheidsconferentie Leidse Regio en Duin-Bollenstreek

MILIEU EN BEHEER- Meepraten over duurzaamheid? Een ontmoeting tussen burgers en lokale politici vindt woensdag 6 november plaats in het gemeentehuis van Oegstgeest. Opgeven voor deze conferentie is nog mogelijk. De conferentie wordt georganiseerd door het IVN Zuid-Holland samen met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP).

Tijdens de conferentie komen vele facetten van
duurzaamheidinitiatieven in de regio aan bod. Zo hoort u de resultaten van de duurzaamheidenquête die in diverse huis-aan-huisbladen van de provincie Zuid-Holland is verspreid. Verder wordt er inzicht gegeven in de vormen van duurzaamheidinitiatieven die op dit moment provinciaal, regionaal en lokaal worden uitgevoerd. Ook worden collegeprogramma's vergeleken. Enkele politici nemen deel aan een forum en worden geïnterviewd over het thema. Vervolgens kijken de deelnemers - in kleine groepjes van bestuurders, burgers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties - naar wat kansrijke initiatieven in de regio zouden kunnen zijn en hoe de uitvoering kan plaatsvinden. Eisse Kalk, directeur van het IPP is gastheer tijdens de conferentie. Met zijn prikkelende vragen wordt het zeker geen saaie avond.

Overigens vinden in heel Zuid-Holland dergelijke conferenties plaats. Voor de Leidse Regio en de Duin- en Bollenstreek vindt de conferentie op 6 november plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Oegstgeest, van 16:00 uur-21:30 uur. U bent van harte welkom.

Wilt u zich opgeven voor de conferentie, neem dan direct contact op met het IVN Consulentschap Zuid-Holland, tel: 010-4779669 of stuur een e-mail naar: consulentschap.zuidholland@ivn.nl.