Ingezonden persbericht

Het Goethe-Institut Rotterdam presenteert binnenkort:

WIJ EN DE ANDEREN

Een tentoonstelling met de winnende foto's van de gelijknamige fotowedstrijd

Van 6 t/m 24 november presenteert het Goethe-Institut alle winnende foto's van de wedstrijd "Wij en de Anderen". Deze wedstrijd werd in 2001 uitgeschreven door de Goethe-Instituten van de twee culturele hoofdsteden van het afgelopen jaar, Porto en Rotterdam, en het Goethe-Institut Boedapest in samenwerking met lokale partners. De drie Nederlandse winnaars zullen bij de opening van de tentoonstelling op woensdag 6 november van 17.00 tot 19.00 uur door een jurylid de prijzen overhandigd krijgen.

De organisatie nodigde de deelnemers uit de onderwerpen zo te kiezen, dat uit verschillende perspectieven integratie en/of uitsluiting - en wel met het oog op persoonlijke, sociale, ethische, culturele en religieuze achtergronden - duidelijk werden. De wedstrijd richtte zich op studenten van hogescholen en kunstacademies van de desbetreffende landen. De prijzen werden in alle drie landen onafhankelijk van elkaar toegekend. De foto's uit de drie landen stonden ten opzichte van elkaar dus niet in een internationale competitie.

De bezoeker kan de verschillende interpretaties waarnemen waarin zich ook de maatschappelijke problemen binnen Europa en de verschillende culturele en esthetische opvattingen van jonge mensen in Portugal, Nederland en Hongarije weerspiegelen.

De prijzen voor de winnaars werden door de firma Leica ter beschikking gesteld. De wedstrijd in Rotterdam werd in samenwerking met het Nederlands Foto Instituut georganiseerd.

De tentoonstelling die al in Porto en Lissabon te zien was, zal na Rotterdam in Boedapest te zien zijn.

Openingstijden: 6 t/m 24 november

Dinsdag t/m donderdag 14.00-19.00,
vrijdag 12.00-17.00,
zondag 13.00-17.00

Informatie:

Goethe-Institut Rotterdam
Westersingel 9
3014 GM Rotterdam

Tel: 010-209 20 90
Fax: 010-209 20 72
www.goethe.de/rotterdam