RODENBURG BIOPOLYMERS

Plastic kweekpotten door vinding achterhaald.

Vinding Rodenburg Biopolymers maakt plastic kweekpotten achterhaald

Op de Horti Fair, die van 6 tot en met 9 november in de RAI te Amsterdam zal worden gehouden, zal door Rodenburg Biopolymers een revolutionaire doorbraak worden gepresenteerd. Rodenburg Biopolymers introduceert het Grow and Go concept, waarmee in de afgelopen maanden opmerkelijke resultaten zijn geboekt, aan het grote publiek. Basis van het concept vormen de biologisch afbreekbare bloempotten gemaakt uit Solanyl(r): het bioplastic dat door Rodenburg Biopolymers gemaakt wordt op basis van aardappelproducten.

Door het gebruik van deze nieuwe biopotten kan voorkomen worden dat op grote schaal de bekende zwarte plastic potten in het afval terecht komen. Naast de voordelen voor het milieu is de doorbraak voor kwekers van planten dat de nieuwe potten uitstekend doorwortelen zodat ompotten bij de teelt van planten en heesters niet meer nodig is. Het Grow and Go concept levert een substantiële tijds- en afvalbesparing op voor o.a. hoveniersbedrijven en gemeenten omdat planten met pot en al geplant kunnen worden.

Er is bij diverse praktijkproeven in binnen- en buitenland vastgesteld dat planten in een aantal gevallen iets sneller groeien dan in normale plastic potten. Naar de wetenschappelijke verklaring van deze vaststelling wordt momenteel naarstig gezocht door diverse Europese universiteiten en onderzoeksinstellingen.

Op dit moment zijn de biopotten van het Grow and Go concept, die overigens met standaardapparatuur gevuld kunnen worden, met een diameter van 9 cm op grote schaal beschikbaar. Het bedrijf werkt samen met haar partners aan een gestage uitbreiding van het assortiment.