HOGESCHOOL INHOLLAND

Kamerlid De Vries op INHOLLAND over 'Waarden en Normen'

5 november 2002

Kamerlid Jan de Vries op scholingsdag INHOLLAND over 'Waarden en normen'

ROTTERDAM - De medewerkers van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam buigen zich op woensdag 6 november a.s. een dag lang over het thema 'Waarden en normen'. Dit gebeurt tijdens een interne scholingsdag, waaraan ook de medewerkers van de hogeschoollocaties Den Haag, Delft, Dordrecht en Oegstgeest deelnemen. De scholingsdag wordt geopend door Jan de Vries, lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Wethouder Sjaak van der Tak (onderwijs) van de gemeente Rotterdam verzorgt aan het einde van de bijeenkomst de afsluiting.

Met de bezinning op waarden en normen wil het College van Bestuur nieuwe inhoud geven aan het uitgangspunt van Hogeschool INHOLLAND om een leer- en werkgemeenschap te zijn voor studenten en medewerkers. De basis voor deze gemeenschap is respect voor de ander, ongeacht diens culturele achtergrond en levensovertuiging.
De behoefte aan bezinning op waarden en normen komt voort uit een aantal ontwikkelingen. In de dagelijkse praktijk in de hogeschool is, net als in de samenleving als geheel, een zekere verruwing merkbaar. Medewerkers en studenten hebben behoefte aan een gesprek over de vraag hoe zij hierin kunnen en dienen te handelen. Waar is sprake van normoverschrijdend gedrag, in hoeverre spreekt men elkaar daar op aan en waar ligt de tolerantiegrens? Verder hebben ook de gebeurtenissen van '11 september' in Amerika en '6 november' in eigen land geleid tot een verheviging van de discussie.

Het College van Bestuur wil de waarden- en normendiscussie binnen de hogeschool structureel aanpakken. In Rotterdam is daartoe een project gestart onder het motto 'De hogeschool, dat ben jij!' De scholingsdag van de medewerkers is daarvan de aftrap. De dag moet meningen, visies en ideeën opleveren die bijdragen aan een nieuwe manier van omgang met elkaar. Gedurende de komende maanden worden de resultaten van de scholingsdag uitgewerkt naar concrete maatregelen en producten. Hoe die eruit zullen zien, hangt af van de inbreng van de medewerkers. De scholingsdag kent geen gestuurde, maar een open opzet. Het programma wordt grotendeels bepaald door meningen en stellingen die de medewerkers zelf kunnen inbrengen.
Het project 'De hogeschool, dat ben jij' richt zich aanvankelijk op de medewerkers, maar zal ook studenten bij het thema waarden en normen betrekken.


-.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de pers
U bent van harte welkom de scholingsdag bij te wonen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de persvoorlichter van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam, Peter van Rijn, telefoon: 010 - 439 99 33 / 06 - 215 88 150, e-mail: Peter.vanRijn@INHOLLAND.nl


05 nov 02 15:30