Rabobank Nederland

Rabobank start internetbank in België
Rabobank Nederland, 5/11/2002 03:15 PM

---

De Rabobank Groep lanceert morgen (6 november 2002) de eerste pure internetbank in België. Deze op particuliere klanten gerichte bank gaat haar diensten onder de naam Rabobank.be verlenen.

Rabobank.be heeft geen kantoren en is via de website www.rabobank.be bereikbaar. Met dit Belgische initiatief wordt Rabobank's grote expertise als marktleider in Nederland op het gebied van internetbankieren voor het eerst ook internationaal toegepast.

Rabobank.be opereert vanuit België en richt zich uitsluitend op Belgische ingezetenen. De nieuwe internetbank zal aan particuliere klanten een aantal financiële basisdiensten aanbieden: een betaalrekening, een spaarrekening, een termijnspaarrekening en de mogelijkheid om te beleggen in twintig Robecofondsen. De nadruk van Rabobank.be ligt op betrouwbaarheid, transparantie, klantgerichtheid en eenvoud, gecombineerd met zeer scherpe voorwaarden.

Drs. Pieter van der Weijden, directeur International Retail van de Rabobank Groep en verantwoordelijk voor de uitvoering van dit initiatief op de Belgische markt: "Het opzetten van een internetbank in België past in onze groepsstrategie om internationaal ook onze retail-distributiekracht en expertise op het gebied van virtueel bankieren verder tot waarde te brengen."