Politie Gelderland-Midden

Ede, drugsdealer aangehouden
Publicatiedatum: 06-11-2002

De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige inwoner uit de wijk Veldhuizen in Ede aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij een actie in samenwerking met de technische recherche werden eerder op de dag een drietal mannen aangehouden die verklaard hadden heroïne en cocaïne bij de Edenaar te hebben gekocht. Zij werden aangehouden terwijl ze de drugs in kleine hoeveelheden nog bij zich hadden. Het drietal, een 33-jarige inwoner van Lunteren, een 46-jarige man uit Bennekom en een 36-jarige man uit Wageningen, werd na verhoor met een boete weer op vrije voeten gesteld. De heroïne en cocaïne werd in beslag genomen. In de woning van de 28-jarige Edenaar werden geen verdovende middelen meer aangetroffen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk en Nijkerkerveen, insluipingen in bedrijven Publicatiedatum: 06-11-2002

Een bedrijf in Nijkerk aan de Gezellenstraat en een horecazaak aan de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen hebben dinsdag ongewenst bezoek gehad. Bij het bedrijf in Nijkerk betrapte omstreeks twee uur `s middags een medewerkster twee jongens in het bedrijf nadat ze vreemde geluiden had gehoord. Toen ze werden aangesproken hingen ze een smoes op en verdwenen te voet. Er bleek niets vermist. Een horecazaak aan de Amersfoortseweg kreeg dinsdagmiddag ook bezoek van een tweetal knapen. Ze waren doorgelopen naar het boekingskantoor en vroegen of ze een feest konden organiseren. Nadat ze werden weggestuurd zag een getuige dat een van de twee kans zag een portefeuille weg te nemen uit een jas. De 50-jarige eigenaar uit Nijkerkerveen deed hiervan aangifte. Personeel heeft nog achter de knapen aangezeten maar verloor ze in de omgeving van Amersfoort uit het oog.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, geen verlichting: fietser gewond
Publicatiedatum: 06-11-2002

Een 24-jarige Wageninger is dinsdagavond licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Agro Bussinesspark nabij de Rijnsteeg in zijn woonplaats. De Wageninger reed omstreeks zes uur 's avonds op zijn fiets over het Agro Businesspark komende uit de richting Rijnsteeg. Op dat moment wilde een 28-jarige automobiliste uit Wageningen vanuit een uitrit op het park de weg oprijden. Daarbij zag ze de fietser, die zonder licht reed, over het hoofd en volgde een aanrijding doordat zij hem geen voorrang verleende. Bij de aanrijding verzwikte de fietser zijn enkel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 06-11-2002

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdagmiddag en
-avond een tweetal snelheidscontroles gehouden in Wageningen. Bij de controles werden in totaal 110 overtreders bekeurd. Op de Keijenbergseweg controleerde het team tussen kwart over vier en acht uur 2796 passanten, waarvan er 51 te hard reden. Tussen half vijf en negen uur passeerden 3430 voertuigen de radar op de Lawickse Allee . Daar reden 59 bestuurders te hard. De hoogstgenoteerde snelheid bedroeg hier 110 km/u waar 80 is toegestaan.