Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-11-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.20 uur

Ongeval met letsel

ZEIST- Op dinsdagmorgen heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Johan van Oldenbraneveltlaan.

Omstreeks 09.20 uur reed een 51- jarige man uit Zeist op zijn bromfiets over de Johan van Oldenbarneveltlaan, komende uit de richting van de Panweg. Op het kruispunt gaf de bromfietser geen voorrang aan de van rechts komende 37- jarige automobilist uit Zeist. Hierdoor kwamen beiden met elkaar in botsing. De bestuurder van de scooter gleed hierdoor onder de auto, maar kon hier al snel onder vandaan worden gehaald. De man is met onbekend letsel voor controle overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Rijden zonder geldig rijbewijs

ZEIST- Tijdens een verkeerscontrole op dinsdagmorgen 5 november heeft de politie een man aangehouden op de Boulevard, voor het rijden zonder geldig kenteken.

Na een controle bleek dat het voertuig ook niet verzekerd was en dat de 57- jarige man uit Rotterdam nog diverse boetes had openstaan. Het rijbewijs en de auto van de man zijn ingenomen en hij is meegenomen naar het bureau voor verder verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

GROENEKAN- Op dinsdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Koningin Wilhelminaweg. Tussen 14.00 en 15.00 uur heeft de politie 401 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. 51 voertuigen kregen een boete voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u, waar een maximum snelheid van 50 km/u is toegestaan.

Verkeerscontrole

ZEIST- Op dinsdagmiddag heeft de politie een controle gehouden op de Boulevard.

Omstreeks 14.45 uur was deze controle gestart, hierbij zijn 810 voertuigen gemeten, waarvan er in totaal 43 een proces verbaal krijgen voor het overtreden van de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u, waar een snelheid van 50km/ u is toegestaan.

Verder hebben 12 bestuurders een boete gekregen voor het rijden zonder gordel, 2 voor het rijden zonder geldig kenteken, 1 bestuurder voor niet handsfree bellen en 1 bestuurder voor het afgeven van signalen.