Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 6 november 2002
·

Aanrijding Sassenheim
Een 22-jarige automobiliste uit Sassenheim werd op dinsdag 5 november rond 15.45 uur op de Parklaan van achter aangereden door een 34-jarige automobilist uit Lisse. De Lissenaar wist niet meer op tijd tot stilstand te komen voor voor hem afgeremde en stilstaande auto's. De vrouw uit Sassenheim is met nek- en buikklachten overgebracht naar het LUMC.

Goede beveiliging voorkomt inbraak Voorhout
Inbrekers slaagden er in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 november niet in in te breken in een woning aan de Bonekruidstraat. De aangebrachte beveiliging op de achterdeur, ondermeer sterke sluitboompjes, gaf de inbreker te veel weerstand. Hij vertrok onverrichter zake. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen Zoeterwoude-dorp
In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 november werd er ingebroken in twee woningen aan de Van Swietenstraat en één woning aan de Merodestraat. Om binnen te komen werden deuren opengebroken. Uit één woning werd geld en een mandje met documenten gestolen. De inbreker gooide het mandje met documenten in de tuin van een woning aan de Burgemeester Hemmingstraat. Het geld nam hij mee. Uit de andere woning werd een portemonnee gestolen. De inbreker gooide de door hem leeggehaalde portemonnee weg in de brandpoort achter de woning. Uit de derde woning, die aan de Merodestraat, lijkt niets gestolen te zijn. De politie stelt een onderzoek in.

Snelheidscontrole Nieuwveen
De politie heeft mede na diverse klachten van de bewoners op maandag 5 november op de Oude Nieuwveenseweg een snelheidscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd met radarapparatuur tussen 06.15 en 08.15 uur. Het aantal passanten was 348. Er waren 121 overtreders. De hoogstgemeten snelheid was 102 km/u terwijl de maximale toegestane snelheid op deze weg 50 km/u is.

Voetganger op zebrapad aangereden Leiden
Op een zebrapad op het Noordwinde overstekende 56-jarige voetganger uit Zoeterwoude-dorp, is op dinsdag 5 november rond 13.45 uur aangereden door een 42-jarige automobilist uit Sexbierum. De bestuurder zegt de voetganger niet te hebben gezien. De Zoeterwoudenaar is met ondermeer een hoofdwond overgebracht naar het LUMC.

Vrouw betast op straat Leiden
Een 30-jarige vrouw uit Leiden heeft aangifte gedaan van aanranding op zondag 3 november jl. omstreeks 12.10 uur. De Leidse liep over de Vrijheidslaan toen zij ter hoogte van het bejaardentehuis Rosenburch werd aangesproken door een jongen. Kort daarop betastte de jongen de Leidse. De Leidse duwde de jongen weg en rende de straat over waar ze het incident vertelde aan een vrouw met een hond. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief). Signalement van de jongen; 15 à 20 jaar, donkerblond plat kort haar, bolgezicht, 1.75 m, normaal stevig postuur, donkere kleding. Eerder voor de aanranding had de Leidse de jongen al zittend op zijn herenfiets zien staan nabij de apotheek aan de Vijfmeilaan.

Politie houdt winkeldief of -overvaller aan Gouda
De politie hield op dinsdag 5 november rond 17.10 uur in een elektonicawinkel aan de Burgemeester Martensingel een 22-jarige Gouwenaar aan. De man werd er van verdacht in de winkel de aanwezige medewerker te hebben bedreigd en eiste geld uit de kassa van de aanwezige 43-jarige medewerker van de winkel. De winkelbediende bedacht zich geen moment, waarschuwde de politie en hield de winkeldeur gesloten. De Gouwenaar kon zo niet weg komen. De politie kon hem vervolgens inrekenen. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig en bedreigde een agent met de dood. Ook voor dit feit wordt proces-verbaal opgemaakt tegen hem.

Inbraak in woning Nieuwerbrug
In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 november werd er ingebroken in een woning aan De Bree. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een laptop, zijn mobiele telefoons en is geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt inbreker aan Schoonhoven
De politie hield op dinsdag 5 november rond 10.00 uur op het Beregrachtpad een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een bedrijf aan de Scheepmakershaven. Bij de inbraak werden enige kantoorgoederen en een overall gestolen. De verdachte is na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de late middag voorlopig weer op vrije voeten gesteld.

Politie zoekt getuigen ongeval Moerkapelle
De politie zoekt getuigen van een ongeval op de Bredeweg op dinsdag 5 november rond 18.00 uur. Hierbij is een 32-jarige automobilist uit Gouda ter hoogte van een asverspringing in een sloot naast de weg terechtgekomen. Hij raakte hierbij niet gewond en kon op eigen kracht uit de auto komen. Het ongeval zou door een aantal mensen zijn gezien. De politie wil graag met deze getuigen in contact komen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).