Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-11-2002
Politieberichten van 5/11 13.00 uur t/m 6/11 07.00 uur

Heerenveen: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Brekken. Het linker voorportierslot werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 26-jarige inwoner van Heerenveen, deed aangifte.

Heerenveen: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 12.00 uur werd bij een winkel op de Dracht een 21-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. De verdachte had in de winkel een leren jas weggenomen. Hij had deze jas aangetrokken. Vervolgens wilde hij de winkel uitlopen nadat hij zijn eigen jas over de gestolen jas had aangetrokken. Hierop werd hij door het personeel aangehouden. Een medewerker van de winkel, een 37-jarige inwoner van Heerenveen, deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Pietersbierum: aanrijding met lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 10.00 uur vond op de Hearewei een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een vrachtwagencombinatie, geladen met aardappelen, raakte in de berm en bij de daarop volgende stuurcorrectie ging de vrachtwagen scharen en vervolgens kantelde de vrachtwagen. De vrachtwagencombinatie werd bestuurd door een 39-jarige inwoner van Dronten. De bestuurder lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De vrachtwagen lag midden op de rijbaan van de Hearewei. De weg moest hierdoor worden afgesloten voor het verkeer. De lading werd overgeladen en de vrachtwagen moest worden weggesleept. De omleiding duurde tot ongeveer 16.30 uur en leverde geen problemen op voor het overige verkeer.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Woensdagochtend omstreeks 02.00 uur werd op de Jelsumerstraat een 37-jarige man uit Marssum gecontroleerd. Hij bleek zijn personenauto onder invloed van alcohol te besturen. Aan het bureau blies hij 335 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: auto te water
Dinsdagavond omstreeks 19.40 uur raakte op de Groningerstraatweg een personenauto in het water van de Bonkevaart. De bestuurder, een man van 31 jaar uit Leeuwarden, verklaarde dat hij uit moest wijken voor iets dat de weg overstak. Hierbij kwam hij in de berm. Hij stuurde tegen, schoot de weg over, schampte een boom en raakte in het water. De bestuurder kon zelf uit de auto en het water komen en kwam met de schrik vrij. De auto in met behulp van een duiker uit het water gehaald.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdagavond omstreeks 17.30 uur werd op de Hollanderdijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken. De bestuurder, een 50-jarige man uit Heerenveen, blies aan het bureau 810 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte werd om 20.30 uur weer in vrijheid gesteld. Daarna liep de verdachte rechtstreeks naar zijn auto en wilde weer gaan rijden. De verdachte is opnieuw aangehouden en er wordt wederom proces-verbaal opgemaakt. Nu is de auto van verdachte aan het bureau gestald om herhaling te voorkomen.

Raerd: autobrand
Dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur is op de Sintserdijk en personenauto volledig uitgebrand. De bestuurster, een 33-jarige vrouw uit Sneek reed over de rijksweg A32 en kreeg veel lichtseintjes van andere autobestuurders. Ze nam de afslag naar de Snitserdijk, zette haar auto aan de kant en zag dat er klein vlammetje onder de auto was. Even later ging de hele auto in brand. De brandweer kwam ter plaatse en bluste het vuur. De brandweer kon geen oorzaak vinden.

Drachten: bedreiging
Dinsdagavond omstreeks 23.10 uur werd bij de politie gemeld dat een man zich mogelijk van het leven had beroofd in een woning aan de Hooizolder. Ter plaatse was alles donker en er werd op kloppen en roepen niet gereageerd. Hierop werd besloten de woning open te breken en naar binnen te gaan. Op dat moment stapte de bewoner, een 38-jarige man naar buiten met een breekijzer en dreigde er mee te slaan. Met behulp van pepperspray kon de man overmeesterd en aangehouden worden. De man is ingesloten. Wat de oorzaak van zijn agressieve gedrag was, is niet bekend.

Bolsward: aanrijding met letsel
Dinsdagmiddag omstreeks 16.45 uur vond op de kruising van de Wibrandaweg en de Westergoawei een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 22-jarige vrouw uit Makkum reed vanaf de Wibrandaweg de kruising op en verleende geen voorrang aan de op de Westergoa rijdende 31-jarige man uit Wommels. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw uit Makkum is overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Het viel mee; na onderzoek mocht ze weer naar huis.

Sneek: containerbrand
Dinsdagavond omstreeks 22.00 uur is een container met sloopafval in brand geraakt aan de Gravinneweg. Mogelijk gaat het om brandstichting. In de omgeving werden geen verdachten meer aangetroffen. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen.

Bureau Communicatie: 058 880 8272