Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-11-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.00 uur

Autoinbrekers aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagavond werden twee autokraker aangehouden. Omstreeks 23.35 uur zagen agenten twee mannen uit een parkeergarage lopen gelegen aan de Rijnkade. Op bewakingscameras was gezien dat de mannen hadden ingebroken in een auto. Op de Rijnkade werden de mannen, 31 en 37 jaar afkomstig uit Utrecht en Emmeloord, aangehouden. De mannen verzette zich hevig maar konden toch worden vastgehouden en door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. Het duo is ingesloten voor verhoor.

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een autodief aangehouden. Omstreeks 02.20 uur zagen een beveiligingspersoneel dat een 37-jarige man uit Utrecht had ingebroken in een auto welke stond geparkeerd bij de Jaarbeurs. De achtervolging te voet werd door de beveiligingsmedewerker ingezet en de autodief kon later worden aangehouden en worden overgedragen aan de politie. Hij bekende een jas uit de auto te hebben gestolen.

UTRECHT- Op woensdagochtend werden twee vermoedelijke autodieven aangehouden. Omstreeks 03.00 uur zag een getuige dat mannen een auto probeerden te stelen welke stond geparkeerd aan de Normadie. Toen de politie de melding kreeg werd doorgeven dat de verdachten waren weggereden in een andere auto. Op de Simplonbaan zagen de agenten de auto rijden en gaven een stopteken. De inzittenden, in de leeftijd van 17 en 20 jaar afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. In hun auto lagen verschillende inbrekersgereedschappen. Bij de auto welke stond geparkeerd op de Normandie was het contactslot vernield.

Verlichtingscontrole

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een fietsverlichtingscontrole gehouden op het Ledig Erf, Briljantlaan, Nachtegaalstraat, Kruisstraat en de Biltstraat. In totaal werden 221 fietsers gecontroleerd. 219 fietsers reden zonder deugdelijke fietsverlichting. 164 fietsers lieten ter plaatse door een fietsenmaker het euvel verhelpen en kregen geen boete. 55 fietsers kozen er niet voor om de fiets ter plaatse te laten voorzien van verlichting en kregen een boete.

Burgers pakken tasjesrovers

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werden twee tasjesdieven door omstanders aangehouden.

Omstreeks 13.00 uur zat een vrouw in een bushokje gelegen aan de Lessinglaan. Ze had haar tas naast haar neergezet. Op een gegeven moment stopt een scooter met hierop twee personen in de leeftijd van 17 en 19 jaar afkomstig uit Utrecht. De bijrijder stapte vervolgens af, pakte de tas van de vrouw en beide personen rijden reden hard weg. Een vrachtwagen chauffeur ziet de diefstal en bedenkt zich geen moment en ter hoogte van de Corneillaan zet hij zijn vrachtwagen op het fietspad. De bestuurde stuurt zijn bromfiets vervolgens om de vrachtwagen en wil zijn weg vervolgen. Op de rijbaan komt de bestuurder echter ten val. De dieven rennen vervolgens hard weg. Omstanders renden achter het duo aan en de mannen worden vastgepakt. De gewaarschuwde politie kon het duo zo eenvoudig overnemen, overbrengen naar het bureau en insluiten voor verhoor.