Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-11-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.20 uur

Veel te snel

NIEUWEGEIN Op dinsdag 5 november moest een man zijn rijbewijs inleveren nadat hij 84 % te snel reed.

Rond 12.35 uur zag een politieman dat een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein reed. Hij ging achter de automobilist aan en constateerde dat de auto met een snelheid van 184 km/u over het asfalt stoof, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist werd aan de kant gedirigeerd.

Tegen de automobilist, 29 jaar oud en afkomstig uit Benschop, is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kop-staart

NIEUWEGEIN Op dinsdag 5 november vond een kop-staartbotsing tussen twee autos plaats.

Rond 15.10 uur reed een 37-jarige automobilist uit Utrecht over de Taludweg. Voor hem was een 35-jarige automobilist uit Nieuwegein gestopt voor het rode verkeerslicht. De Utrechter zag te laat dat de auto voor hem stilstond en hij botste op de achterzijde van zijn voorligger.

De Utrechter klaagde na het ongeval over pijn in zijn nek en een 41-jarige inzittende uit Rotterdam die bij de Nieuwgeiner in de auto zat, had dezelfde klachten. Beiden werden ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Autokraker vlucht

VIANEN Op dinsdag 5 november werd een autokraker op heterdaad betrapt. Hij ging er zonder buit vandoor.

Rond 15.40 uur zag een getuige dat een jongeman op de Jan Blankenweg de ruit van een auto insloeg en daar twee tassen uitpakte. De getuige, een 54-jarige man uit Vianen, bedacht zich geen moment en rende naar de verdachte toe. Die ging er met achterlating van de buit te voet vandoor.

Door meerdere politie-eenheden werd o.a. met behulp van de getuige een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Motorrijder gewond

NIEUWEGEIN Op dinsdag 5 november raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.05 uur reed een 48-jarige motorrijder uit Amersfoort over de Plettenburgerbaan, komende uit de richting van de Houtenseweg en gaande in de richting van de Laagravenseweg. Hij haalde een voor hem rijdende auto in, maar kwam daarbij op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar reed op dat moment een 21-jarige automobiliste uit Houten. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg.

De motorrijder werd met vermoedelijk een gebroken arm en been per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De automobiliste klaagde over pijn in haar nek, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Beroving
HOUTEN Op dinsdag 5 november werd een vrouw van de dagopbrengst van een winkel beroofd.

Rond 18.30 uur wilde een 20-jarige vrouw uit Houten de dagopbrengst van een winkel storten bij een bank aan het Schonenburgseind. Daarbij werd de tas waarin zij het geld vervoerde door een verdachte uit haar handen getrokken. Er ontstond een worsteling, waarbij de vrouw ten val kwam. Daardoor liep zij een hoofdwond en een wond aan haar pols op. Vlakbij stond een medeverdachte met een bromscooter klaar. De verdachte sprong bij hem achterop en beide verdachten reden weg. De buit bedroeg enige honderden euros.

De berover was een man met een blanke gelaatskleur, 1.80 1.85 meter en hij droeg een zwart bomberjack en een donkere broek. De jongen op de scooter was blank, 15- 20 jaar oud en droeg een donkerkleurig heupjack en een donkere broek. De verdachten reden op een bromscooter die geel van kleur was, daarbij viel op dat hij was voorzien van zwarte strepen in de vorm van een soort vlam.

De politie roept getuigen of mensen die menen de verdachten in combinatie met de bromscooter te (her)kennen, contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op tel. 0900-8844.