Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-11-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.25 uur

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Tijdens de surveillance hebben agenten in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 november een 30-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten controleerden omstreeks 01.20 uur een personenauto, tijdens de controle roken zij een zeer sterke alcohollucht. Een blaastest wees uit dat de man teveel had gedronken. De man werd vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees een ademanalyse uit dat de man een alcoholpromillage van 0,80 in zijn lichaam had. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 2 uur.

Inbrekers opgepakt

AMERSFOORT- In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 november heeft de politie twee inbrekers aan kunnen houden.

Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie een melding van een getuige, deze had gezien dat twee mannen poogden om in te breken in een winkel aan het Neptunusplein. Ter plaatse waren de mannen al verdwenen. Vervolgens zijn de agenten op onderzoek gegaan in de omgeving naar de verdachten. Op het Neptunusplein troffen zij een 42-jarige man en een 53- jarige man uit Amersfoort aan, deze mannen voldeden aan het opgegeven signalement. Na herkenning door de getuige, zijn de twee mannen meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG- Door de politie werd op dinsdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Op de Zeisterweg werden tussen 09.15 en 12.00 uur 1334 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Hierbij kregen 104 voertuigen een boete. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 156 km/u, waar een snelheid van 80km/u is toegestaan.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op dinsdag 5 november tussen 13.00 en 14.30 uur heeft de politie in samenwerking met toezichthouders een geslaagde verkeerscontrole uitgevoerd op de Utrechtsestraat, Arnhemsestraat en de Langestraat.

De controle was gericht op de fietsers in het voetgangersgebied. Bij deze controle hebben 49 fietsers een boete gekregen voor het fietsen in het voetgangersgebied, één auto heeft een boete gekregen voor het inrijden van een weg met gesloten verklaring, één bromfietser heeft een boete gekregen voor het rijden zonder geldig bromfietscertificaat, twee bromfietsers ontvingen een boete voor het rijden door het voetgangersgebied en één bromfietsers reed zonder helm.