Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-11-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.30 uur

Sleutels en kind in auto

OUDEWATER Op dinsdag 5 november vergat een automobiliste haar sleutels uit haar auto te halen.

Rond 16.30 uur parkeerde een 28-jarige vrouw uit Oudewater haar auto op de Oude Huijgensteeg. Zij stapte uit de auto en gooide het portier in het slot. Daarna bemerkte zij dat ze de autosleutels in het contact had laten zitten. Dit bleek eigenlijk nog het minste probleem: een kind van de vrouw bevond zich namelijk nog op de achterbank van de nu afgesloten auto. Daarop werd de komst van de politie verzocht.

Een politieman wist met een handigheidje het slot van het voorportier te openen en kon zo de moeder met haar kind en haar autosleutels verenigen.

Auto(onderdelen)dief aangehouden

WOERDEN Op dinsdag 5 november werd een man voor de diefstal van autowielen en van een auto aangehouden.

Rond 17.20 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de parkeerplaats aan de Houttuinlaan een verdachte de autowielen van een auto had gestolen en in een auto was weggereden. Ter plaatse troffen politiemensen een auto zonder wielen aan en werden tevens aangesproken door een 55-jarige vrouw uit Woerden dat haar auto zojuist van de betreffende parkeerplaats was gestolen. Dit bleek de auto te zijn waarin de wielendief was weggereden.

Aan de hand van het merk en het kenteken van het gestolen voertuig werd door meerdere politie-eenheden naar de verdachte auto uitgekeken. Politiemensen zagen de auto op de Europabaan rijden. Nabij het viaduct werd de auto tot stilstand gedwongen en werd de verdachte, een 24-jarige man uit Nijmegen, aangehouden. In de auto werden de vier gestolen wielen aangetroffen.

Rond 17.50 uur meldde de 39-jarige Woerdense eigenaresse van de wielen zich bij het politiebureau. Zij kwam aangifte doen van de diefstal van haar lichtmetalen velgen en kon verblijd worden met de mededeling dat zij haar velgen al weer mee kon nemen.

42 jaar zonder rijbewijs

HARMELEN Op dinsdag 5 november werd een automobilist bekeurd. Hij bleek al enige tijd zonder rijbewijs te rijden.

Rond 11.40 uur controleerden politiemensen op de Harmelerwaard een automobilist. De man weigerde aanvankelijk zijn personalia bekend te maken en zijn auto bleek niet te zijn verzekerd en de APK was verlopen. Daarop werd de automobilist aangehouden.

Op het politiebureau bleek dat de man 60 jaar oud was en in Gouda woonde. Hij verklaarde al zijn gehele rijdzame leven, 42 jaar dus, zonder rijbewijs te hebben gereden. Tegen hem is voor de overtredingen proces-verbaal opgemaakt.