DE HYPOTHEKERS ASSOCIATIE

Omzet De Hypotheker stijgt met 24 procent

De Hypothekers Associatie ziet omzet tot en met derde kwartaal 2002 met 24% stijgen
Betrouwbare en zekere uitstraling De Hypotheker zorgt voor gezonde groei

De Hypothekers Associatie, de grootste onafhankelijke hypotheekadviesketen in Nederland, heeft over de afgelopen drie kwartalen weer meer omzet gehaald dan het jaar ervoor in dezelfde periode.

De Hypotheker bereikte een omzetgroei van 24% tot een bedrag van 3 miljard euro. Niet alleen het totaal aantal afgesloten hypotheken steeg - de hypotheekketen sloot 10% meer hypotheken af dan vorig jaar en dat is meer dan het landelijke gemiddelde, dat gelijk bleef. Ook de hoogte van het hypotheekbedrag steeg van 126.000 euro vorig jaar naar 140.000 euro dit jaar. De cijfers van De Hypothekers Associatie zijn daarmee hoger dan het landelijk gemiddelde. 'Deze cijfers spreken voor zich', aldus Bas Millenaar, directeur van De Hypothekers Associatie: 'Hoewel het aantal eerste hypotheken licht gedaald is blijft het bezoekersaantal bij De Hypotheker stijgen. Dat de groeitendens zich voortzet bij De Hypotheker, is eenvoudig te verklaren door het feit dat de consument sterker dan voorheen, kiest voor een degelijke partij.' Uit een recent gehouden onderzoek van Blauw Research onder consumenten kwam naar voren dat De Hypotheker als betrouwbare en zekere partij wordt beoordeeld.

In alle opzichten was de periode januari tot en met september 2002 voor De Hypotheker een voorspoedige tijd. Het marktaandeel van De Hypotheker steeg tot 6,6%. De keten sloot ruim 21.000 hypotheken af, bijna 2.500 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Over De Hypotheker
De Hypotheker bemiddelt tussen klanten en vrijwel alle geldverstrekkers in Nederland, zoals banken,
verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Daarmee is De Hypotheker de grootste onafhankelijke organisatie op het gebied van hypotheken en financiële adviezen. De franchiseketen heeft 126 vestigingen, verspreid door het hele land. Op alle vestigingen zijn hypotheekadviseurs in dienst. In ruim de helft van de winkels is tevens een financiële coach werkzaam. De hypotheekadviseurs en de financiële coaches hebben landelijk erkende diploma's op hun vakgebied en hebben ruime ervaring. De Hypotheker biedt naast persoonlijk advies ook een uitgebreide website met online diensten, waar de consument zich uitgebreid kan oriënteren en een (eerste) persoonlijk advies kan krijgen. De Hypotheker wil in haar dienstverlening ervoor zorg dragen, dat de consument geen onnodige financiële producten aanschaft en meer inzicht en houvast krijgt in alle mogelijkheden van het aankopen van een huis tot en met de oudedagsvoorziening, toegesneden op zijn persoonlijke financiële situatie. De Hypotheker bestaat ruim 15 jaar en heeft inmiddels 250.000 hypotheken afgesloten. De winkels van De Hypotheker worden dagelijks door zo'n 700 mensen bezocht.

Omdat prettig wonen niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend is, is De Hypotheker structureel sponsor van Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zij kunnen er met hun ouders in een ontspannen omgeving genieten van alle (aangepaste) comfort die zij thuis niet hebben. Meer informatie: www.hypotheker.nl


---

Voor meer informatie (