Océ


Océ valt aan in hoogvolume printmarkt

Eind oktober, bij de start van Xplor 2002 in Anaheim (U.S.A.), heeft Océ twee nieuwe productlijnen onthuld. Belangrijkste nieuws tijdens Xplor 2002, dat werd bezocht door zevenduizend documentprofessionals uit de hele wereld, is dat Océ met de compleet nieuwe VarioPrint 5000-serie voor het eerst een serieuze aanval inzet op de markt van het hoogvolume printen van variabele data op losblad met snelheden tot 160 paginas A4 per minuut in zwart, eventueel met een steunkleur. Hiervoor is de VarioPrint 5160 ontwikkeld. Het basismodel is de VarioPrint 5115. Deze begint met 110 paginas per minuut.

De VarioPrint 5000-serie is het resultaat van the best of both worlds, namelijk van de samenwerking tussen de R&D-afdelingen van Océ in Venlo en in Poing. In Venlo is de kennis van losbladprinten gesitueerd en uit Poing komt de ervaring met snelheid en transportsystemen die sinds jaar en dag worden toegepast in de rolprinters van Océ. Deze samenwerking heeft een nieuw, uniek product tot stand gebracht. Uiteraard is de VarioPrint 5000-serie geschikt voor alle gangbare datastreams en compatibel met de gebruikelijke afwerksystemen. In Nederland zijn de eerste modellen in de VarioPrint 5000-serie beschikbaar vanaf mei 2003

Een tweede innovatie liet Océ zien in het segment van de markt waarin het bedrijf in Europa marktleider is en in Amerika de afgelopen jaren een groot marktaandeel heeft veroverd. Namelijk in het printen van de rol; continuous feed. De bekende PageStream-printers die na Océs overname van Siemens Production Printing Systems de markt hebben veroverd, worden opgevolgd door een nieuwe generatie continuous feed printers, de VarioStream 7000-serie. De snelheid van deze machines gaat van 130 tot bijna 1300 paginas per minuut, afhankelijk van onder meer de dekkingsgraad en de resolutie op de paginas. Deze resolutie kan 240, 300 of 600 dpi zijn. De VarioStream 7000-serie past in de door Océ benoemde convergence-trend, die wijst op een samensmelting van de traditionele, commerciële grafische markt en de op transacties gerichte wereld van corporate-communicatie. Flexibele omzettingen, een breed toepassingsgebied, betrouwbare workflowsoftware, snelheid, stabiliteit en lage kosten per pagina zijn hierbij essentieel. In Nederland zijn de eerste modellen in de VarioStream 7000-serie beschikbaar vanaf 1 januari aanstaande.

Deze nieuwe producten van Océ zijn in Amerika alvast gelanceerd, maar zullen eind november tijdens het open huis van Océ in Poing bij München door CEO Rokus van Iperen persoonlijk worden geplaatst in een nieuw, wereldwijd strategisch offensief van Océ. De internationale pers is uitgenodigd om samen met klanten en potentiële klanten van Océ de aankondiging van dit offensief bij te wonen van 19 tot en met 22 november 2002.

Xplor 2002 is een wereldwijd evenement voor document en outputprofessionals. Xplor 2002 werd voor de 23e keer op rij georganiseerd door Xplor International en gehouden in Anaheim U.S.A. Xplor International is een leveranciersonafhankelijke vereniging en heeft 5.000 leden, waarvan er 250 in Nederland werkzaam zijn.

Meer informatie over Xplor 2002 vindt u op www.xplor.com.