Politie IJsselland Persinformatie Deventer 1 Politie IJsselland van Dinsdag 05-nov-2002 07:00 uur
tot Woensdag 06-nov-2002 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Nanda Kappers (038-496 38 91)

---

GETUIGENOPROEP

DIEPENVEEN De gemeente Deventer doet aangifte van diefstal van een zevental aanduidingsborden bebouwde kom, welke afgelopen weekend zijn weggenomen aan de Wechelerweg, de Schapenzandweg, de Averlose Houtweg, de Ganzekooisweg, de Koopmansweg, de Wetermansweg en de Molenweg. Vijf borden zijn inmiddels weer teruggevonden op het dak van een bibliotheek aan de Molenweg. Wellicht dat er getuigen zijn geweest van de diefstal van de borden. De politie zou graag met deze getuigen in contact komen. U kunt dan bellen met 0900-8844.
---

DADERS BRANDSTICHTING AANGEHOUDEN

DEVENTER Zaterdagmiddag heeft er een brandstichting plaatsgevonden in een winkel aan de Zwaluwenburg. Twee jongens van 14 en 12 jaar hadden brandende lucifers gegooid door speciaal geplaatste buizen aan de buitenkant van het gebouw, bedoeld voor het opvangen van oude kleding en batterijen. Dit gaf een rookontwikkeling, waarop de medewerkers van de winkel geattendeerd werden. Door middel van video-opnames die gemaakt zijn van de brandstichting en door herkenning door medewerkers van de winkel, konden de jongens later op de dag worden aangehouden.
---

FIETSVERLICHTINGSCONTROLE

SCHALKHAAR Op de Koningin Wilhelminalaan/Schalkweg heeft de politie gisteravond een verlichtingscontrole gehouden. Er zijn zes fietser bekeurd.
---

Einde persinformatie Deventer

Persinformatie Steenwijk en omgeving
Woensdag06-nov-2002 06:59 uur
Van woensdag 6 november 2002
Door : Wim Dierkx
Piket: Nanda Kappers

---

Man gewond na eenzijdig ongeval
ROUVEEN Gisteren, aan het begin van de avond, raakte een 56-jarige autobestuurder uit Ederveen gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Oude Rijksweg. Hij is met armletsel per ambulance naar de Isalakliniek in Zwolle gebracht, waar hij ter observatie moest blijven. Daar werd van hem een bloedproef genomen in verband met alcoholgebruik. Bij de lichtmis verliet hij, vermoedelijk met te hoge snelheid,de afrit van de A-28 en belandde in een sloot. De uitslag van de bloedproef zal over enkele weken bekend worden.

Politie IJsselland
Persinformatie Vechtdal 1 van Dinsdag 05-nov-2002 07:00 uur
tot Woensdag 06-nov-2002 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Nanda Kappers (038-496 38 91)

---

AANRIJDING BESTELAUTO MET BROMFIETSER

OMMEN Gistermorgen heeft een 31-jarige man uit Ommen een 18-jarige bromfietser uit Ommen aangereden op de kruising Balkerweg / Rijksweg N48. De 31-jarige bestuurder van een bestelauto reed over de Balkerweg vanuit Ommen. Op de kruising sloeg hij rechtsaf, maar liet daarbij de bromfietser die op het fietspad rechtdoor reed niet voor gaan. De bromfietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar bleek later slechts enkele kneuzingen te hebben.
---

RIJDEN ONDER INVLOED

SCHUINESLOOT Aan de Schuineslootweg in Schuinesloot is gisteravond een 37-jarige bestuurder uit Hardenberg aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 365 ug/l. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.
---

AANGESTOKEN SCHUTTINGDEUR

DEDEMSVAART Een 46-jarige vrouw uit Dedemsvaart heeft aangifte gedaan van brandstichting. Maandagavond omstreeks half elf zag zij dat de schuttingdeur van haar woning aan de Leeuwerikstraat in brand stond. Zij en haar man hebben hierop het vuur zelf gedoofd met water.
---

BROMFIETSCONTROLE

OMMEN Aan de Chevalleraustraat heeft het team Verkeersveiligheid maandagmiddag een bromfietscomtrole gehouden van 15.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze controle werden 19 brom/snorfietsen gecontroleerd. Van deze 19 brom/snorfietsen waren er maar zes goed. De rest is bekeurd voor 13 maal een te hoge constructiesnelheid en één maal het rijden zonder helm.
---

VIDEO-TOEZICHT

Op de Provinciale weg N343 te Hardenberg, de Provinciale weg N377 te Balkbrug, de Rijksweg N34 te Ommen en de Jachthuisweg te Collendoorn, heeft het team Verkeersveiligheid gisteren van 07.00 tot 14.30 uur video-toezicht gehouden. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor de volgende overtredingen: drie maal te hoge snelheid(hoogste 43 km/h te snel); twee maal rijden over de doorgetrokken streep; twee maal niet handfree telefoneren tijdens het rijden; één maal rijden over het verdrijvingsvlak en één maal voor kleven.
---
Einde persinformatie Vechtdal

Persinfo Politie IJsselland
District Midden (Zwolle)
van Dinsdag 05-nov-2002 07:00 uur
tot Woensdag 06-nov-2002 06:59 uur
Piket en opgesteld door: Nanda Kappers (038-4963891)


---

AUTO IN SLOOT
NIEUWLEUSEN Een 27-jarige man uit Nieuwleusen raakte woensdagochtend even na 3.30 uur in de berm van de Den Hulst. Toen hij terug wilde sturen belandde hij aan de overkant van de weg in de berm en raakte daar in een sloot. De bestuurder liep daarbij geen verwondingen op en zorgde er zelf voor dat de auto met een trekker uit de sloot werd gehaald.

DRIE PERSONEN AANGEHOUDEN IN GESTOLEN AUTO
ZWOLLE Dinsdag 5 oktober omstreeks 13.00 uur zagen politiemensen op de Hortensiastraat een auto rijden. Bij controle bleek deze als gestolen gesignaleerd te staan. Hierop is op de Stationsweg een stopteken gegeven. In de auto bevonden zich drie personen, een 35-jarige man en een vrouw van onbekende leeftijd uit Zwolle en een 46-jarige vrouw uit Zwartsluis. Zij zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De auto blijkt niet te zijn teruggebracht naar het verhuurbedrijf waar de auto gehuurd was.

TASSEN WEGGENOMEN UIT FIETSTASSEN
ZWOLLE Een 81-jarige Zwolse liep dinsdag rond 13.30 uur met haar fiets door de Diezerstraat. Toen zij rond 14.15 uur haar tas uit haar fietstas wilde pakken bleek dat de tas was verdwenen. Vermoedelijk is de tas in de Diezerstraat uit de fietstas weggenomen. Dit ondanks dat de fietstas was afgesloten. In de tas zaten een portemonnee, sleutels en een regenjas. Ongeveer hetzelfde overkwam een andere Zwolse (leeftijd onbekend). Bij haar werd vermoedelijk in de omgeving van het Gasthuisplein de tas uit de afgesloten fietstas gehaald. Deze tas werd door een voorbijganger teruggevonden in een telefooncel aan het Gasthuisplein. Uit de tas was alleen het geld uit de portemonnee weggenomen.

MAN PROBEERT KNIPTANG TE STELEN
ZWOLLE-Een 25-jairge Zwollenaar is dinsdag om 13.45 uur aangehouden in een winkel aan de Thomas a Kempisstraat voor het stelen van een kniptang. Hij is verhoor met een transactievoorstel heengezonden.

VROUW STEELT ZWANGERSCHAPSTEST
ZWOLLE Een 20-jarige vrouw uit Zwolle is dinsdag om 14.30 uur aangehouden in een winkel aan de Van der Capellenstraat voor het stelen van zwangerschapstest. Ze is na verhoor met een transactievoorstel heengezonden.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
ZWOLLE Een 35-jarige man uit Zwolle werd dinsdag even voor 16.30 uur door een stadswacht op aanwijzing van winkelpersoneel aangehouden in de Diezerstraat. De man bleek in een kledingzaak aan de Diezerstraat een broek en een trui te hebben weggenomen. De man was eerder in de winkel geweest, maar had toen niets weggenomen. Toen de verkoopster even later naar achteren liep is de man teruggekomen en heeft de goederen weggenomen. Toen de man later voor een derde keer in de winkel herkende personeel van een naastgelegen winkel de dief. Daarop werd de stadswacht ingeschakeld. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

STEL LICHT SOCIALE DIENST OP VOOR BIJNA ¤90.000,-
ZWOLLE Naar aanleiding van een onderzoek van de Sociale Recherche konden een 54-jarige man en een 60-jarige vrouw uit Zwolle worden aangehouden voor fraude met hun uitkering. Uit het onderzoek bleek dat het stel al meer dan 5 jaar samenwoonde, terwijl zij ieder een uitkering genoten van de Sociale Dienst. Naast hun uitkering verrichtten zij werkzaamheden welke niet werden opgegeven. Daarnaast bleek dat de twee goederen doorverkochten die van diefstal afkomstig waren. Met betrekking tot dit laatste werd er proces-verbaal opgemaakt terzake heling. Dit gebeurde ook met betrekking tot de valsheid in geschrifte (steunfraude) over de periode 1 juli 1997 tot 1 juli 2002. Van de verdachten wordt over deze periode ¤89.831,19 teruggevorderd door Sociale Zaken. Naast deze zaken werd er ook nog proces-verbaal opgemaakt ter zake valsheid in geschrifte m.b.t. de huursubsidie. Door VROM wordt over de genoemde periode ¤8.985,68 teruggevorderd.

JONGEN WORDT ZONDER AANLEIDING GESLAGEN
ZWOLLE Een 15-jarige jongen stond dinsdag tussen 15.00 en 15.45 uur met een aantal vrienden op het fietspad van de Ceintuurbaan. Op een gegeven moment komt er een jongen met een bromfiets langs die vraagt of de aangever aan de kant wil gaan. Dit doet de aangever. Toch begint de andere jongen vervelend te doen en zegt tegen aangever dat hij "op moet rotten". Vervolgens gaat de jongen er vandoor, maar even later komt hij met twee anderen terug. Onverwachts krijgt de aangever dan een klap van de jongen en een van zijn vrienden. Vervolgens gaan de drie er weer vandoor. LICHAAM MAN AANGETROFFEN IN GRACHT
ZWOLLE Op dinsdag 5 november 2002 om 09.45 uur trof een visser in de stadsgracht ter hoogte van het Maagjesbolwerk een stoffelijk overschot van een man aan. Uit onderzoek is gebleken dat het een 49-jarige man uit Zwolle betreft. De man blijkt te zijn verdronken. Het is niet duidelijk waar, wanneer en hoe hij te water is geraakt. Wel is duidelijk dat het lichaam al enkele dagen in het water lag. De politie heeft geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf. Het lichaam is daarom door de Officier van Justitie vrijgegeven.

Einde dagrapport Pers Zwolle

Persinformatie politie Kampen en omgeving
Van woensdag 6 november 2002
Door : Wim Dierkx
Piket: Nanda Kappers

---

Diefstal uit school
KAMPEN - Uit een schoolklas aan het Zilverschoon, is gistermiddag, bij het uitgaan van de school, door een onbekende man, de tas weggenomen van een van de leerkrachten. Daarvoor gaf hij, toen hem daar door andere personeelsleden naar gevraagd werd aan, dat hij de directeur moest hebben. Eenmaal binnen liep hij echter een leslokaal in, waarna later bleek dat hij daar de tas had meegenomen. De man vertrok in een gereedstaande personenauto, waar hij als passagier instapte. In de tas zaten diverse persoonlijke spullen waaronder een bankpasje, sleutels en geld. Medewerkers van scholen wordt geadviseerd attent te zijn op deze werkwijze van diefstal uit scholen. De afgelopen weken werd in de regio op soortgelijke wijze uit scholen gestolen. Kennelijk wordt misgebruik gemaakt van de drukte bij het uitgaan van de scholen. Uiteraard is het verstandig om geen tassen onbeheerd achter te laten.