Politie Gelderland-Midden

Ede, hond bedwelmd bij insluiping
Publicatiedatum: 06-11-2002

Bij een insluiping in een woning aan de Slunterweg in Ede, dinsdagavond, is vermoedelijk de hond des huizes door de daders bedwelmd. Omstreeks zes uur 's avonds was de dochter des huizes thuis geweest. Daarbij hoorde zij gerommel aan de voordeur, maar besteedde daar verder geen aandacht aan en verliet de woning weer. In de tussentijd zagen de daders kans om via de onafgesloten voordeur binnen te komen. Daarop werd de hond met een onbekende stof gedrogeerd, waarop later de gehele woning werd doorzocht. Bij thuiskomst van de bewoners ontdekte men dat de woning weliswaar was doorzocht maar dat er niets werd vermist. De hond bleek wel opvallend versuft te zijn. Ook bij de buren was een vreemde lucht in de woning opgevallen die de luchtwegen irriteerde. Ook daar gedroeg de hond zich opvallend versuft. Het vermoeden bestaat dat ook hier een drogerende stof naar binnen is gespoten. De woning van de buren is echter niet door insluipers bezocht, zo bleek. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren, politie gaat overlast jeugd aanpakken Publicatiedatum: 06-11-2002

"De tijd van praten is voorbij, schrijven is het motto" aldus Harry van der Ploeg, gebiedsagent in Lunteren. Al vanaf de zomer bestaat er overlast van een steeds groter wordende groep aan de Hulweg in Lunteren. Omwonenden hadden al geprobeerd in gesprek te komen met de groep maar dat leidde niet tot resultaten. De overlast bestaat onder andere uit het scheuren met brommers, het rijden zonder helm, het drinken van alcohol op de openbare weg en het vervuilen van de omgeving. Nadat de politie ingreep en concrete afspraken maakte over het inperken van de overlast leek het probleem in eerste instantie te zijn opgelost, maar verplaatste zich later naar de omgeving van de Hulweg. Bovendien werd de groep overlastveroorzakers steeds groter en bleek op sommige avonden te zijn uitgegroeid tot 40 man. De aanwas bleek zelfs ook van buiten Lunteren te komen. De gebiedsagent gaat vooral prioriteit leggen bij de aanpak van het groter worden van de groep, om vervolgens, in samenwerking met sociaal en cultureel werk, een structurele oplossing te zoeken in het bestrijden van de overlast. De jeugd is inmiddels door de gebiedsagent op de hoogte gesteld van de voorgenomen aanpak van overlastbestrijding. Daarbij werd dinsdagmiddag gelijk de daad bij het woord gevoegd en werd een bromfietser op de bon geslingerd voor het rijden zonder helm. De politie zal zich de komende tijd regelmatig laten zien in de omgeving van de Hulweg, waarbij in voorkomende gevallen fors bekeurd zal worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, gewelddadige winkeldief aangehouden Publicatiedatum: 06-11-2002

De politie heeft dinsdagmiddag een 32-jarige Wageninger aangehouden als verdacht van winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Tarthorst in Wageningen. Daarbij had de Wageninger winkelpersoneel mishandeld. Omstreeks kwart voor drie kwam de Wageninger de supermarkt binnen en stopte diverse goederen in een tas, waarna hij zonder te betalen de winkel wilde verlaten. Toen hij door winkelpersoneel werd aangesproken sloeg hij een 24-jarige medewerker van de supermarkt met de tas en met zijn vuisten in het gezicht. Hierop werd hij door collega's van de 24-jarige overmeesterd en aan de politie overgedragen. De 32-jarige Wageninger is inmiddels met een dagvaarding op vrije voeten gesteld: hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor zijn daad.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, inbraak woning
Publicatiedatum: 06-11-2002

Bij een inbraak in een woning aan de Generaal Foukesweg in Wageningen werd dinsdagmiddag geld en geluidsapparatuur buitgemaakt. De daders forceerden een bovenlicht aan de achterzijde van de woning en wisten zo binnen te klimmen. De 23-jarige bewoner deed aangifte bij de politie.