Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Dodelijke aanrijding
6-11-2002. Gistermiddag overleed een vrouw aan de verwondingen die zij opliep bij een aanrijding op de De Vlugtlaan. Ze werd met haar fiets geschept door een Belgische vrachtwagen ter hoogte van de oversteekplaats bij de burgemeester Fockstraat. De technische ongevallendienst stelt een onderzoek in. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt contact opnemen met: 0900-8844

---

Steekpartij Noord opgelost
6-11-2002. Afgelopen maandag arresteerde de recherche van het bureau Waddenweg een jongen (19) en twee meisjes (14 en 16) op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij op de Watergangseweg in Amsterdam-Noord. Daarbij raakte zondagavond 3 november een 16-jarig meisje gewond. Zij moest in een ziekenhuis worden behandeld aan diverse steekwonden. De verdachten hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. De jongen is na verhoor heengezonden. De meisjes zullen morgen worden geleid voor de officier van justitie. Het oorspronkelijk bericht kunt u hieronder lezen:

4-11-2002. Zondagavond raakte een 16-jarig meisje gewond bij een steekpartij in Amsterdam-Noord. Rond halfzes zat zij met een vriendin op het bruggetje aan de Watergangse weg. Op een gegeven moment kwamen er twee meisjes en een jongen, die ook op de brug kwamen hangen. Er ontstond een woordenwisseling en er werd met prut gegooid. Het kwam uiteindelijk tot een handgemeen, waarbij één van de meisjes (die met de jongen kwam) een steekwapen trok. Het slachtoffer werd hierop een aantal keren gestoken. Zij moest ter observatie worden opgenomen. Zij verkeert gelukkig niet in levensgevaar.

---

Plantage in Westhaven
6-11-2002. Gisteren rond halfzeven trof de politie een grote hennepplantage aan in een pand in de Westhaven. Een melding van wateroverlast bracht hen op het spoor. In het pand werden circa 1000 planten aangetroffen plus bijbehorende apparatuur. Een wordt een onderzoek naar de telers ingesteld.


---

Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.


---

Twee doden bij aanrijding
21-10-'02. Gisternacht rond één uur zijn bij een verkeersongeval op de Ookmeerweg twee jonge mannen om het leven gekomen. Beide slachtoffers, een bestuurder van 19-jaar oud en een 20-jarige passagier, zaten in een auto die tegen een boom tot stilstand kwam. De auto waarin de slachtoffers zaten reed over de Ookmeerweg in de richting van Badhoevedorp. In een flauwe bocht verloor de bestuurder, vermoedelijk door hoge snelheid waarmee werd gereden, de macht over het stuur. Een mogelijke wedstrijd tussen twee voertuigen is zeer waarschijnlijk de aanleiding van dit ernstige ongeval. De politie heeft drie mannen gearresteerd die ervan worden verdacht in de auto te hebben gezeten waarmee de race was aangegaan. De politie is op zoek naar mensen die de auto's hebben zien rijden.

---

Jongen gewond bij steekpartij
25-10-2002. Gistermiddag raakte een 13-jarige jongen in Amsterdam-Noord gewond bij een steekpartij in bus 34. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en rug en moest in een ziekenhuis worden behandeld. De politie is op zoek naar de onbekende dader, een negroïde meisje (vermoedelijk van Hindoestaanse afkomst) van ongeveer 18 jaar.
Het incident vond rond drie uur plaats op de Bannebuikslootlaan ter hoogte van de Statenjachtstraat. Het slachtoffer zat achter in bus 34 die vertrok vanaf het Centraal Station in de richting van Amsterdam-Noord. Daar stapte een ongeveer 18-jarig meisje in. Zij ging in de buurt van de jongen zitten en er ontstond een woordenwisseling. Dit escaleerde in een vechtpartij, waarbij het meisje vermoedelijk een schaar pakte en op haar opponent instak. De jongen werd in zijn hoofd en rug geraakt. De bus stopte op de laatste halte van de Bannebuikslootlaan. Hier stapte de verdachte uit en ging er vandoor. Sindsdien ontbreekt van haar ieder spoor. In de bus is een videocamera aanwezig. De politie hoopt aan de hand van de beelden de identiteit van de jonge vrouw te kunnen achterhalen. De recherche is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het politiebureau Klimopweg via het nummer: 0900-8844
---

Twee videotheken overvallen
30-10-2002. Gisteravond en vannacht hebben twee gewapende overvallen plaatsgevonden op videotheken.

Johan Huizingalaan
Gisteravond rond elf uur vond een gewapende overval plaats op een videotheek aan de Johan Huizingalaan. Een onbekende man kwam de zaak inlopen en haalde een vuurwapen te voorschijn. Hij bedreigde daarmee een klant en een personeelslid. Hij maakte een onbekend geldbedrag buit en vluchtte weg in een auto.

Jan van Galenstraat
Vannacht rond halfzes werd een overval gepleegd op een videotheek aan de Jan van Galenstraat. Een onbekende man kwam de zaak inlopen en haalde een groot mes tevoorschijn. Hij bedreigde het aanwezige personeelslid en maakte een onbekend geldbedrag buit. De overvaller verliet de videotheek en vluchtte weg op een fiets.
---


Kokende olie
4-11-2002. Vrijdagavond rond elf uur raakte een 32-jarige man zwaargewond toen hij door een vrouw met kokende olie werd overgoten in een woning in Amsterdam-Noord. De man is met zeer ernstige brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Het motief voor deze daad ligt in de relationele sfeer. Een rechercheteam heeft de zaak in onderzoek.


---

Neergeschoten
4-11-2002. Zondagochtend tegen acht uur is een 22-jarige man zeer ernstig gewond geraakt bij een schietincident in een woning in de Staatsliedenbuurt. De oorzaak van de schietpartij is nog onduidelijk. Een 20-jarige verdachte is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit misdrijf.


---

Aanrijding met beklemming
5-11-2002. Vanochtend rond vijf uur onstond een ernstige kop-staart aanrijding tussen een vrachtauto, een personenauto en een bestelbus op de Rijksweg A10 West binnenring, richting Zaandam. De vrachtauto en de personenauto stonden stil op de rijbaan voor de Coentunnel. In verband met werkzaamheden was maar één tunnelbuis open. De bestuurder van de bestelbus die op dezelfde rijstrook reed, bemerkte dit te laat. Hij botste achterop de personenauto, waardoor deze op zijn beurt weer doorschoof en deels onder de vrachtauto terecht kwam. Hierdoor raakte de bestuurder van de personenauto gewond en zijn passagier beklemd. De 42-jarige bestelbusbestuurder raakte eveneens gewond.


---

Algemene verkeerscontrole
6-11-2002. Bij een algemene verkeerscontrole gisterochtend op het Frederiksplein heeft de politie 31 processen-verbaal uitgeschreven. De automobilisten kregen onder andere een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel, het niet kunnen tonen van rij en kentekenbewijs, verlopen apk en het rijden in verboden richting.


---

Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.

---

Dronken fietser
5-11-2002. De politie trof vannacht in de Raadhuisstraat een 19-jarige stomdronken fietser aan. De man reed slingerend over de weg en werd bijna geschept door een passerende automobilist. De agenten spraken de fietser aan en verzochten hem om te stoppen. Hierop ging hij er, nog steeds instabiel, vandoor. Dez ongelijke strijd kon de man niet winnen; hij werd gearresteerd. Een blaastest wees uit dat de man 2.1 promille alcohol in zijn bloed had.

Dat drank meer kapot maakt dan je lief is, weet iedereen. Wat nou precies de regels zijn, hoe drank je rijvaardigheid aantast en nog veel meer lees je op de site van de NIGZ.

---

Offensief straatroof GSM

1-10-2002. Na het succesvolle SMS-bombardement starten de politieregios Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Utrecht vandaag 1 oktober met een nieuw offensief tegen straatroof van mobiele telefoons: Je GSM is veilig bij YUNU and IMEI. Doel van deze campagne is jongeren doordringen van de ernst van straatroof en de gevolgen daarvan voor dader en slachtoffer, maar ook de burger bewust maken van de beveiligingsmogelijkheden van het toestel. Lees meer.


---

Dossier
Serieverkrachter Nachtwachtlaan na ruim twee jaar gepakt

Gaasperplasverkrachter gepakt in een flat in Amsterdam-Zuidoost

Amsterdamse recherche ontmantelt amfetaminelab in Friesland

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Autobedrijf op korrel, over een grote fraude- en witwaszaak.
---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

---

© Politie Amsterdam-Amstelland