Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 6-11-2002
Persberichten woensdagochtend 6 november 2002 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Perspiket tot donderdagmiddag

Fietser gewond bij ongeval
EMMEN Dinsdagmiddag rond 17.15 uur is een 56-jarige fietser uit Emmen gewond geraakt bij een aanrijding op de Weerdingerstraat. Hij stak bij de Seinstraat over en verleende daarbij geen voorrang aan een 26-jarige automobilist uit Emmen. De fietser brak zijn pols en liep een hoofdwond op. Per ambulance is hij overgebracht naar het Scheperziekenhuis.

Winkeldieven betrapt
HOOGEVEEN Dinsdagmiddag tegen 14.00 uur is een 24-jarige man uit Hoogeveen opgepakt nadat hij met een krat bier in een supermarkt in de Hoofdstraat zonder af te rekenen langs de kassa liep. Hij kreeg van de politie een snelrechtdagvaarding, en van de supermarkt een verbod om er het eerstkomende jaar binnen te komen.
RODEN Dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur is een 45 jarige man uit Groningen aangehouden nadat hij in een bouwmarkt aan de Westeresch was betrapt op de diefstal van een rol tin en een potje soldeervet. Ook hij kreeg een snelrechtdagvaarding.
ZUIDLAREN Dinsdagmiddag rond 14.15 uur is een 17-jarige jongeman uit deze plaats aangehouden nadat hij in een supermarkt in de Stationsweg een fles aftershave had gestolen. Proces-verbaal volgt. Tegen 17.45 uur kon de politie alweer een winkeldief ophalen. Dit keer bij een kledingzaak in de Stationsweg. Daar had een 34-jarige man uit Zuidlaren een paar handschoenen en een pet gestolen. Voor deze man is het de vijfde keer dit jaar dat hij is opgepakt bij een winkeldiefstal. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

Inbraak winkelcentrum
COEVORDEN Dinsdagnacht rond 2.30 uur is in gebroken in het winkelcentrum aan de Friesestraat. In het winkelcentrum is bij een electrozaak een plasma-tv ter waarde van zon 7000 gestolen. Een onderzoek dat direct is verricht na de alarmmelding leverde vooralsnog niets op.

Verdachte bedreiging aangehouden
ASSEN Dinsdagmiddag heeft de politie in de Chopinlaan een 30-jarige man uit Hoogezand aangehouden, nadat hij een familie in deze straat wederom had bedreigd en dit keer zijn auto bij hen in de tuin had geparkeerd. Daarbij zijn vernielingen aangericht. Problemen in de relationele sfeer zijn hiervan de oorzaak. De man zit nog vast. Zijn auto is in beslag genomen.

Auto en rijbewijs van wegpiraat afgepakt
EMMEN Dinsdagmiddag is een 20-jarige man uit Sleen zijn auto kwijtgeraakt en is zijn rijbewijs ingenomen. De man reed met een snelheid van ongeveer 140 kilometer per uur over de Rondweg, daarna via Erm over een zandweg richting Sleen. Daar reed hij met ongeveer 100 kilometer per uur over een zandweg. Nadat hij met soortgelijke snelheid een onoverzichtelijke bocht op een van de binnenwegen in deze omgeving was doorgekomen wist de achtervolgende politieman hem tot stilstand te krijgen. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien en vermoedelijk een hernieuwd onderzoek naar zijn geschiktheid als automobilist.