Gemeente Capelle a/d IJssel

Eerste paal fase 2 Fascinatio

Op woensdag 30 oktober sloeg wethouder J.M. de Jong de 1e paal voor de tweede fase van de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Fascinatio. Dat deze gemeente de afgelopen jaren niet stil heeft gezeten, kunt u zien want fase 1 is inmiddels bijna voltooid! De eerste huizen zijn al bewoond en in april dit jaar kregen de eerste bewoners hun sleutel.

Het hele gebied is ongeveer 55 ha groot. Daarvan is 12 ha bestemd voor de ontwikkeling van kantoren en 30 ha voor de ontwikkeling van ± 1.000 woningen. De wijk is groen, royaal opgezet, duurzaam gebouwd en bovendien milieu- en kindvriendelijk. De wijk zal beschikken over ruime speelplaatsen en stadsverwarming. Daarnaast worden de woningen opgeleverd met het politiekeurmerk veilig wonen. Naast goede uitvalswegen staat ook goed openbaar vervoer tot de beschikking.

Qua architectuur loopt als rode draad door de wijk de individualiteit van de woningen. Elke woningbezitter moet het gevoel hebben dat hij zijn wijk, zijn straat en zijn woning bereikt. In principe is Fascinatio een Vinex-wijk. De negatieve klank die hieraan is gekoppeld, namelijk lange rechte straten met dezelfde woningen, probeert de gemeente in Fascinatio te vermijden door zeer gevarieerd te bouwen. In elke straat vindt u een ander woningtype. De kleinschaligheid van Fascinatio is sowieso al niet erg Vinex en benadrukt nog eens de individualiteit van de woningen. Elke bouwfase heeft zijn eigen thema. Voor de 1e fase was dat het dakenlandschap. Voor de 2e fase is dat gelaagdheid. Dit houdt in dat projectontwikkelaars hiermee de mogelijkheid hebben om de woning te individualiseren met bijvoorbeeld balkons, serres en dakopbouwen.