Ingezonden persbericht

D-Link introduceert nieuwe, stapelbare 24-poort switches

Rotterdam, 6 november 2002 - D-Link, leverancier van innovatieve netwerk-oplossingen, introduceert twee nieuwe, stapelbare 24-poort switches. Met deze switches komt D-Link tegemoet aan de veranderende eisen aan netwerken en hardware. De DES-3226S en DES-3326S zijn geschikt voor werkgroepen of kleine netwerken waar een schaalbare en flexibele infrastructuur nodig is.

De 24-poort switches bieden een flexibele oplossing, die eenvoudig is uit te breiden. Groeiende organisaties kunnen hun netwerken uitbreiden tot 6 units, die gezamenlijk 144 10/100 Mbps-poorten en 6 GBIC-poorten bieden.

De DES-3226S is een level 2-switch die beschikt over 24 10/100 Mbps Fast Ethernet-poorten en een open dock voor aanvullende modules met gigabit- of glasvezelpoorten. Daarnaast biedt deze switch kenmerken als poort-trunking, VLAN 802.1Q, verschillende prioriteitsopties, Quality of Service (QoS) en op CLI of op het web gebaseerde configuratie. Het is mogelijk tot zes switches te combineren. Door gebruik te maken van bekabeling voor hoge prestatieniveaus kunnen multi-gigabit snelheden tussen de units worden behaald. Hierdoor kunnen de switches als één unit worden ingezet en beheerd.

De mogelijkheid classificaties en prioriteiten toe te kennen aan pakketten die gebruik maken van 802.1, IP TOS/DSCP voor level 3 en TCP/UDP voor level 4 voorkomt netwerkproblemen. De DES-3226S kan dan ook worden ingezet voor de verbinding met een IP-telefonie- of video-server.

De DES-3326S 24-poorts routing-switch combineert level 2- en level 3-switching en is op dezelfde manier op te stapelen als de DES-3226S. De ingebouwde ASIC-chip zorgt ervoor dat de switching-snelheid hoger is dan die van conventionele routers met ingebouwde CPU. Daarnaast ondersteunt deze switch het prioriteren van pakketten die gebruik maken van 802.1p. De switch is zowel uitgerust met Quality of Service met IP TOS/DSCP (level 3) en TCP/UDP (level 4) als met op CLI of op het web configuratiemogelijkheden.

"Zakelijke eisen veranderen continu en vragen om flexibele oplossingen", zegt Marcel Visser, General Manager Benelux bij D-Link. "Onze twee nieuwe switches zijn goede voorbeelden van hoe activiteiten eenvoudig kunnen worden aangepast aan veranderende situaties. Het feit dat ze leverbaar zijn in twee verschillende modellen met een eigen prestatie- en prijsniveau, maakt onze nieuwe reeks switches geschikt voor elk type organisatie."

De nieuwe modellen in vogelvlucht:

DES-3226S


· Eenvoudig te monitoren level 2-switch met 24 10/100 Mbps-poorten
· Dock voor aanvullende modules met gigabit- of glasvezelpoorten
· Tot zes opstapelbare units

· Auto MDI/MDX

· Ondersteuning voor 802.1p, 802.1Q, poort-trunking en IGMP Snooping
· Configuratie via op CLI of op het web gebaseerde interface
· DES-3226S kost ¤ 926,47 exclusief BTW

DES-3326S


· Eenvoudig te monitoren level 3-switch met 24 x 10/100 Mbps-poorten
· Dock voor aanvullende modules met gigabit- of glasvezelpoorten
· Tot zes opstapelbare units

· Auto MDI/MDX

· Ondersteuning voor 802.1p, 802.1Q, poort-trunking en IGMP Snooping
· Configuratie via op CLI of op het web gebaseerde interface
· DES-3326S kost ¤ 2.492,65 exclusief BTW

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die zij tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink-benelux.com

Foto's van de switches zijn op te vragen bij A: Work in Progress of via http://www.dlink.se/press/productimages.asp