Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 6-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhoudingen vreemdelingen
LELYSTAD De politie hield dinsdag samen met de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst controles in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen bij bedrijven binnen de gemeente. Bij een horecabedrijf troffen de inspecteurs twee vreemdelingen aan. De werkgever was niet in het bezit van een Tewerkstellingsvergunning en de vreemdelingen konden hun identititeit en verblijfsstatus niet aantonen. Zij zijn daarop aangehouden en ingesloten om hun identiteit vast te stellen (zogenaamde vreemdelingenbewaring). Verder hebben de controleurs bij een ander bedrijf een 35-jarige man met een Maleisisch paspoort aangehouden, ook in het kader van deze wet. De vreemdeling is in bewaring gesteld en zal worden uitgezet.

Aanhoudingen voor poging autoinbraak
ALMERE Een 24-jarige en een 21-jarige man zijn dinsdagmiddag aangehouden op verdenking van een poging tot autoinbraak. De twee werden op de Washingtonstraat betrapt door een getuige. De getuige waarschuwde de eigenaar van de auto en beiden zetten de achtervolging in. Ondertussen waarschuwden zij de politie. De twee verdachten werden op de Caviastraat en op de busbaan bij de Cyclaamstraat overmeesterd. De politie heeft beiden in verzekering gesteld.

Aanhouding voor alcohol in verkeer
ALMERE Na een melding hield de politie op de A6 richting Amsterdam een 39-jarige automobilist uit Lemmer aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Een promillage van 1,73 werd vastgesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is met proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur heengezonden.

Aanhouding voor dronkenschap
ALMERE De politie hield dinsdagmiddag op de Dokkumlaan een 31-jarige man uit Almere aan voor openbaar dronkenschap. Een passant sprak surveillerende agenten aan, omdat zij lastig gevallen was door deze man. De politie trof de 31-jarige die wiet aan het roken was, in de buurt aan. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten.

Aanrijdingen
ALMERE Volgens getuigen werd dinsdagavond op het Tuinkruidenpad een fietster door een scooter aangereden. Ter plaatse zag de politie de vrouw (leeftijd en woonplaats nog onbekend) naast haar fiets liggen. GGD-personeel vervoerde haar per ambulance naar het Flevoziekenhuis (onbekend welke verwondingen).

EMMELOORD Op de Marknesserweg vond dinsdagochtend een botsing tussen twee fietsters plaats. Een van de fietsters wilde remmen, gleed vermoedelijk en kwam ten val. De achterliggende fietster moest remmen en viel ook. Beide minderjarigen uit Vollenhove liepen letsel op. Vermoedelijk is het gebeurd door natte bladeren op de weg.

Verkeerscontroles
ALMERE In totaal kregen 25 verkeersdeelnemers dinsdag een boete, omdat zij zich niet hielden aan de geslotenverklaring van de Hospitaalweg. Het gaat om 19 fietsers, 3 voetgangers en 3 bromfietsers. De dag ervoor werden al 119 fietsers, 14 bromfietsers en 12 voetgangers bekeurd.
Verder hield de politie op de Cinemadreef een algemene verkeerscontrole. Daar kregen 16 bestuurders een boete voor het niet tonen van het rijbewijs.
URK Dinsdagmiddag hield de politie een gordelcontrole in het centrum. In totaal kregen 7 bestuurders een bekeuring.
EMMELOORD Omdat mensen geklaagd hadden over overlast, hield de politie dinsdag toezicht op de Lange Nering en bekeurde 9 fietsers voor het fietsen in het voetgangersgebied.
LELYSTAD De politie controleerde dinsdagmiddag verkeer op de Voorstraat. In totaal zijn 50 verkeersdeelnemers gecontroleerd. De agenten deelden 17 boetes uit, waaronder 6 voor het niet dragen van een autogordel.

Bedreiging
ALMERE Bij de politie is dinsdagmiddag aangifte gedaan van bedreiging met een mes in de buurt van het Fongerspad. Een 24-jarige Amerikaan gaf aan `s ochtends door een nog onbekende persoon met iets dat op een mes leek, bedreigd te zijn. Bij zijn verdediging raakte hij licht gewond en de man heeft zijn hand bij een dokter laten behandelen. Van de verdachte ontbreekt ieder spoor. De reden van de bedreiging is dus ook niet duidelijk.

Brand
LELYSTAD De brandweer had woensdagochtend een brand bij een autobedrijf op de Noordersluisweg snel onder controle. De brand waar veel rook bij vrijkwam, woedde in een opslagplaats. Hoe deze ontstaan is, is nog niet bekend.