KSI International

Persbericht 5 november 2002
Rotterdam kiest voor GBA-systeem van Centric
---

GOUDA, 5 november 2002 - De Dienst Burgerzaken van de gemeente Rotterdam heeft voor de vervanging van haar GBA-systeem gekozen voor het systeem voor persoonsinformatievoorziening PIV4all van Centric. Rotterdam wordt in Nederland de grootste gebruiker van het systeem voor gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA-systeem).

Het keuzetraject is verlopen via een Europese aanbesteding. De gemeente schreef deze aanbesteding uit, nadat haar huidige leverancier PinkRoccade het onderhoud op het huidige systeem, GunimGBA, per 1 juli 2003 had opgezegd.

Met GBA-systemen wordt door afdelingen Burgerzaken de uitvoering ondersteund van wetgeving op het gebied van de bijhouding van onder meer inwonergegevens, burgerlijke stand, verkiezingen, reisdocumenten en rijbewijzen. Verder worden met behulp van de gemeentelijke GBA-systemen, sinds de invoering ervan in 1994, nagenoeg alle (semi-)overheidsinstanties op geautomatiseerde wijze van persoonsgegevens voorzien.

De standaardapplicatie PIV4all maakt onderdeel uit van de strategische 4all-lijn van Centric Public Sector Solutions. Per 1 januari aanstaande is deze oplossing in gebruik bij 193 van de (dan nog) 489 gemeenten. Dertien van de 25 gemeenten met honderduizend inwoners of meer werken met PIV4all, evenals de Nederlandse Antillen en Aruba.