Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 6 november 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523 (tot 14.00 uur)

Midden- en Noordoost-Twente:


Parkeercontroles in Goor
02-085337
Goor, J.M. de Bruynstraat, Kerkstraat en Doctor Schaepmanstraat
Dinsdag 5 november
Bij de politie komen veel klachten binnen over fout parkeren binnen de bebouwde kom in Goor. Door de politie werd hierop afgelopen maand streng gecontroleerd. Tot voor kort bleef het bij waarschuwingen. Vanaf deze week wordt echter consequent bekeurd. Dit geldt niet alleen voor personenauto' s die op het trottoir geparkeerd worden maar ook voor voertuigen langer dan 6 meter en/of hoger dan 2.40 meter, die volgens de APV slechts geparkeerd mogen worden op de daarvoor aangewezen plaatsen.Tijdens een controle op dinsdag 5 november jl. werden aan het begin van de avond vier bekeuringen uitgeschreven wegens het parkeren op het trottoir.


Aanhouding wegens vermoedelijk verboden wapenbezit
02-084448
Hengelo, Backenhagenlaan
Dinsdag 5 november omstreeks 06.40 uur
Een 30-jarige man uit Hengelo werd door de politie aangehouden wegens vermoedelijk verboden wapenbezit. In zijn woning werd geen wapen aangetroffen. Wel vond de politie in zijn woning diverse goederen, waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. Deze goederen werden inbeslaggenomen. De 30-jarige verdachte werd opgesloten. Nader onderzoek volgt.


Proces-verbaal wegens diefstal, verzet tegen een politieagent en vernieling van een politieauto
02-775210
Hengelo, Deldenerstraat
Dinsdag 5 november omstreeks 07.05 uur
Er kwam een melding binnen dat personeel van een winkel een man had betrapt op diefstal en hem had vastgehouden. De verdachte, een 48-jarige man uit Hengelo, werd vervolgens door de politie aangehouden. Het volgende bleek gebeurd te zijn. De man was direct na opening van de shop met een medewerker naar binnengelopen. Getuigen zagen dat de man een stapel CD's in een tas stopte, kennelijk met de bedoeling deze te stelen. Hierop werden de CD's door een medewerker teruggenomen en werd de man de deur gewezen. Bij vertrek pakte de man snel nog even een CD en liep daarmee naar buiten. Hij werd echter door getuigen vastgehouden, waarop de politie werd gebeld. De medewerker van de shop deed inmiddels aangifte van diefstal.Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Hij rukte zich los en vernielde een ruitenwisser van de politieauto. Hierop werd de verdachte geboeid en naar het politiebureau overgebracht. Voor de diverse feiten werd proces-verbaal opgemaakt. De 30-jarige werd na verhoor heengezonden met een dagvaarding met daarbij een transactie van ¤ 510,-.


Diefstal mobiele telefoon
02-085331
Hengelo, Stationsplein
Dinsdag 5 november omstreeks 18.00 uur
Een 47-jarige man uit Molenhoek deed aangifte van diefstal van zijn mobiele telefoon, een grijze Nokia ter waarde van ongeveer ¤ 450,-. De man zat voor de ingang van het station te bellen toen iemand van achteren zijn telefoon uit de hand rukte. Deze persoon liep daarop hard weg richting de Brink. Tegelijkertijd kwamen er twee andere jongens op de fiets langs. De dader sprong achterop één van de fietsen, waarop de jongens er samen vandoor gingen richting het centrum.Het signalement van de verdachte is als volgt: een negroïde jongen van ongeveer 14-17 jaar, kort zwart haar, slank postuur, ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg donkere kleding en een donkerblauwe pet. Zijn vermoedelijke compagnons zijn tevens negroïde, ongeveer 14-17 jaar oud, hebben kort zwart haar en droegen donkere kleding. Eén van beide had zijn haar in strepen naar achteren gekamd. De politie verzoekt getuigen zich te melden.


Ongeval met letsel
02-775275
Hengelo, Kuipersdijk
Dinsdag 5 november omstreeks 14.15 uur
Een 32-jarige man uit Doesburg, medewerker van een bedrijf uit Geldermalsen, viel met een grasmaaier in de sloot. Zijn voet kwam in de maaier terecht als gevolg waarvan hij meerdere tenen brak. De man werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Hennepkwekerij ontmanteld
02-085218
Oldenzaal, Deken Scholtenstraat
Dinsdag 5 november omstreeks 14.20 uur
Op een slaapkamer in een woning aan de Deken Scholtenstraat trof de politie een hennepkwekerij met 41 planten aan. Zowel de planten als de apparatuur werden inbeslaggenomen en in opdracht van de officier van justitie vernietigd. De stroom werd illegaal afgenomen. Tegen de eigenaar van de plantage, een 26-jarige man uit Oldenzaal wordt proces-verbaal opgemaakt.


Controle verlichting fietsen
02-085353
Hengelo, Deurningerstraat en Uitslagsweg
Dinsdag 5 november tussen 19.00 en 21.00 uur
Tijdens een controle op genoemde wegen werden 18 fietsers bekeurd wegens het niet voeren van verlichting.


Verkeerscontrole
02-085317
Oldenzaal, Essenlaan
Dinsdag 5 november tussen 16.00 en 17.00 uur
Op de Essenlaan werd een algehele verkeerscontrole gehouden. Van de 30 automobilisten die gecontroleerd werden, werden er 13 bekeurd wegens het niet dragen van een gordel. Verder werden diverse automobilisten geattendeerd op het niet goed werken van de verlichting. Twee automobilisten werden verzocht binnen een paar dagen hun rijbewijs op het politiebureau te tonen. Doen zij dit niet, worden zij alsnog bekeurd.