Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten van 5 november 2002 ¦ Hoe stuurt u een brief aan de Collegebesluiten van 5 november 2002
Voor ontwikkeling stadsmarketingplan 50.000 beschikbaar Uit verschillende onderzoeken en ook in de praktijk blijkt dat Leeuwarden onvoldoende op de kaart staat. Leeuwarden heeft als tweede hoofdstad van Noord Nederland en als provinciehoofdstad van Fryslan veel te bieden maar zij slaagt er onvoldoende in deze onderscheiden elementen onder de aandacht te brengen bij de eigen bevolking, inwoners van Fryslan (en andere provincies) en in Den Haag. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een bedrag van 50.000 beschikbaar te stellen voor het laten ontwikkelen van een stadsmarketingplan. Bij het maken van het stadsmarketingplan zullen SPL/VVV en het bedrijfsleven actief worden betrokken. Verder is besloten dat burgemeester M. de Boer als voorzitter van de stuurgroep stadsmarketingplan zal fungeren. Het stadsmarketingplan moet over plm. vier maanden gereed zijn.

Collegebesluit 5 november 2002.

Regeling Klokkenluiders vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Regeling Klokkenluiders binnen de gemeente Leeuwarden vastgesteld. In deze Regeling staat beschreven hoe er moet worden omgegaan met vermoedens van misstanden. Ambtenaren en aangewezen interne vertrouwenspersonen die misstanden aan de orde stellen genieten een bescherming tegen ontslag.

Collegebesluit 5 november 2002

Reconstructie Langdeelstraat

Door uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten op het zuidelijk deel van het industrieterrein Leeuwarden-oost zal met name het vrachtverkeer op de Langdeelstraat fors toenemen. Deze toename wordt vergroot door het afsluiten voor vrachtverkeer van de verbinding tussen de Tjalkstraat en de Greunsweg. Onderdeel van een groter projectplan is de reconstructie van de Langdeelstraat, als toegangsweg van het industrieterrein Leeuwarden-oost. Met uitzondering van het gedeelte tussen de Aldlânsdyk en de Tijnjedijk, waar (rode) fietsstroken aanwezig zijn, is de Langdeelstraat een weg, waar (vracht) autoverkeer en fietsverkeer niet gescheiden zijn. Om deze situatie veiliger te maken heeft het college van b. en w. ingestemd met het reconstrueren van de Langdeelstraat.

Collegebesluit 5 november 2002

Subsidie voor Stichting Voor Vluchtelingen en Nieuwkomers Leeuwarden vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders hebben de uitvoeringsovereenkomst en daarin genoemde subsidie 2002 voor de Stichting Voor Vluchtelingen en Nieuwkomers Leeuwarden (St. VVN) vastgesteld. In de overeenkomst zijn de prestaties van de instelling vastgelegd over onder andere: het huisvesten van mensen met een voorwaardelijke vergunning tot verblijf en asielzoekers in het kader van de Roa-regeling. Ook zijn hierin zaken opgenomen die betrekking hebben op de uitvoering van o.a.: voorlichtingsactiviteiten, maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen en hun (a.s.) gezinsleden en nieuwkomers en activiteiten in het kader van de Wet Inburgering Nieuwkomers.

Collegebesluit 5 november 2002

Kleurrijk Beraad krijgt gift voor uitgave brochure

Tijdens de opening van het Multicultureel Pand Leeuwarden op 20 februari 2002 heeft wethouder Sluiter een bedrag van 2.500 als cadeau toegezegd. Het college van b. en w. heeft besloten om dit cadeau in de vorm van een gift te verstrekken aan Kleurrijk Beraad voor de uitgave van een brochure over het multicultureel pan en Kleurrijk Beraad.

Collegebesluit 5 november 2002

Leeuwarden zoekt bouwpartner(s) voor Blauwe Hart Zuiderburen

De gemeente Leeuwarden zoekt partners voor het realiseren van vijftig, merendeel drijvende, woningen in het Blauwe Hart in de derde fase van de nieuwbouwwijk Zuiderburen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten via een openbare inschrijvingsprocedure een of meerdere bouwpartner(s) te zoeken.

Collegebesluit 5 november 2002

Extra koopavonden 2002 en koopzondagen 2003

In verband met de feestdagen in december zijn als extra koopavonden in 2002 aangewezen:

* Vrijdag 30 november

* Maandag 2 december

* Dinsdag 3 december

* Woensdag 4 december

* Woensdag 18 december

* Vrijdag 20 december

* Maandag 23 december

Als koopzondagen voor het jaar 2003 zijn, voor de hele stad, aangewezen:

* 9 maart

* 21 april (2e Paasdag)

* 29 mei (Hemelvaartsdag)

* 14 september

* 30 november

* 14 december

* 21 december (onder voorbehoudt)
Als koopzondagen voor het jaar 2003 zijn, voor de stad met uitzondering van de binnenstad, aangewezen:
* 9 juni (2e Pinksterdag)

* 26 december (2e Kerstdag)

Collegebesluit 5 november 2002

Subsidieverzoek restauratiekosten kademuren, pijpen en kelders in binnenstad

In het kader van het Kanjerproject (rijkssubsidieregeling) is door het college van burgemeester en wethouders besloten een subsidieverzoek bij het rijk in te dienen voor het herstel van een reeks kademuren, pijpen en kelders in de binnenstad van Leeuwarden. Vooral de monumenten Langepijp, Naauw, Brol, Kelders en Vischmarktpijp komen hiervoor in aanmerking. Er wordt in totaal bijna 3 miljoen euro subsidie aangevraagd.

Collegebesluit 5 november 2002

Verdeling extra gelden inzake maatschappelijke opvang en vrouwenopvang

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om akkoord te gaan met de subsidieverstrekkingen 2002 voor SMO De Terp, St. LIMOR (De Wending), Hospitium Blijenhof, St. Blijf van mn Lijf en de dr. Kuno van Dijkstichting. Deze extra subsidieverstrekkingen hebben betrekkingen op de specifieke uitkering maatschappelijke opvang en vrouwenopvang en bedraagt in totaal 880.166,-.

Collegebesluit 5 november 2002

Verruiming kamerverhuurregeling

Leeuwarden wil zich profileren als HBO-stad en kennisstad. Op dit moment is er sprake van een krappe woningmarkt voor de (internationale) studenten. Door verruiming van de kamerverhuurregeling zou het woningaanbod voor studenten groter kunnen worden. Het college van b. en w. heeft daarom besloten de gemeenteraad voor te stellen om onder bepaalde voorwaarden verruiming van de kamerverhuurregeling toe te staan. Als de raad hiermee instemt zullen concrete maatregelen worden voorgesteld om het tekort aan studentenkamers op te heffen.
Collegebesluit 5 november 2002