Gemeente Moerdijk


STICHTING JONGERENBEGELEIDINGSGROEP FIJNAART ONTVANGT
1.000,-- ALS BIJDRAGE IN HUISVESTINGSKOSTEN

Het college heeft besloten, bij wijze van uitzondering op de subsidieverordening, 1.000,- voor onderhoud en vaste lasten voor de panden aan de Wilhelminastraat beschikbaar te stellen aan SJBF als bijdrage in de huisvestingskosten vanaf 2002. Deze bijdrage ontvangen ze naast de waarderingssubsidie van 600,-.

Geschiedenis/huidige situatie:De SJBF was tot juli 2002 gehuisvest in de woningen aan de Wilhelminastraat in Fijnaart. Door de bouwkundige staat van de panden was het niet langer verantwoord de SJBF hierin te huisvesten.

De gemeente Moerdijk nam altijd de kosten voor gas licht water en onderhoud gebouw voor haar rekening. Er was dus altijd sprake van een indirecte subsidie. De SJBF ontvangt een jaarlijkse waarderingssubsidie voor activiteiten van 600,-

Knelpunten:

De verantwoordelijkheid voor het vinden van een nieuw onderkomen ligt gedeeltelijk bij de gemeente omdat de groep in een pand van de gemeente was gehuisvest. Er is buiten het voormalige Kieviten gebouw, dat wordt beheerd door St. evenementen, geen andere oplossing voor handen.

Het nieuwe onderkomen kent hogere kosten dan de voormalige situatie. Deze kosten worden doorberekend aan de SJBF. Het subsidiebedrag is hierop niet afgestemd omdat er nooit huur en vaste lasten zijn doorberekend aan de SJBF.

Laatst gewijzigd 6 november 2002