Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 05-11-2002
Onderwerp: Burgerzaken

Net als in het jaar 2000 heeft de gemeente Zwolle dit voorjaar haar inwoners gevraagd een oordeel te vellen over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening. In 2000 leverde de gemeente dit het rapportcijfer 6,4 op. Dit keer scoorde de gemeente een 6,5. Het gaat dus de goede kant op, maar de 7 waarnaar de gemeente streeft is nog niet bereikt.

Onderzoek
Om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen meten heeft de gemeente een vragenlijst verstuurd aan 1900 personen die het afgelopen jaar contact hebben gehad met de gemeente. De respons was 38% (717 teruggestuurde vragenlijsten). De vragen betroffen diverse onderdelen van de gemeentelijke dienstverlening, zoals wachttijden, afhandelingstermijnen, betrouwbaarheid, klantgerichtheid, telefonische dienstverlening etc.

Verbeterpunten
Uit de uitkomsten van het onderzoek kan een aantal verbeterpunten worden gedestilleerd:
·terugdringen van de wachttijden in de publiekshal
·verkorting van de afhandelingstermijnen van verzoeken
·snellere afhandeling van (eenvoudige) aanvragen
·beter nakomen van beloften en toezeggingen

·burgers meer inzicht geven in de redenen van een beslissing.
Begin 2003 komt de gemeente met een uitgewerkt plan van aanpak voor het terugdringen van de wachttijden. Tegelijkertijd worden in de bedrijfsplannen van de eenheden Publiekszaken en Sociale Zaken & Werkgelegenheid maatregelen opgenomen voor het verder verbeteren van het serviceniveau van de publieke dienstverlening.

Bron: Communicatie Datum van 05-11-2002 tot 11-11-2002