NVAB


De ggz-hulpverlener en de bedrijfsarts: samen aan het werk Datum: 28 jan 2003
Plaats: De Eenhoorn te Amersfoort

Info: Op dit moment is men vanuit het project `Arbeid als speerpunt in de ggz' in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) bezig met de voorbereidingen voor een congres over de samenwerking tussen ggz-hulpverleners en bedrijfsartsen.
Waarom een congres?
Beide organisaties signaleren knelpunten tussen hulpverlener en bedrijfsarts. Een betere samenwerking is essentieel en in het belang van de cliënt. In het ochtendgedeelte komt de samenwerking aan bod en in het middaggedeelte ligt het accent op de producten die binnen de arbeidshulpverlening ontwikkeld zijn.
Verder komen in het programma aan bod:

-relevante wet- en regelgeving

-organisatie van de zorgketen

-rolverdeling tussen de verschillende partners
-benodigde kennis, vaardigheden, houding van personeel
-producten van arbeidshulpverlening.
De workshops die worden gehouden bieden de mogelijkheid om aan de hand van praktijkvoorbeelden te discussiëren.
Het congres biedt deelnemers kennis, informatie en producten, zoals protocollen, een trainingsaanbod, een digitale richtlijn. Het congres is vooral bestemd voor medewerkers die actief betrokken zijn bij arbeidshulpverlening, zoals hulpverleners (bedrijfsartsen, bedrijfsmaatschappelijk werkers en ggz-hulpverleners) en managers. Prijs: ¤150
In november 2002 wordt de officiële uitnodiging verzonden. U kunt zich dan middels een antwoordkaart opgeven. Wilt u alvast meer informatie dan kunt u contact opnemen met Margriet Paalvast, secretariaat, 030-2873338, e-mail m.paalvast@ggznederland.nl.