BedrijfsautoRAI

06-11-2002

Opel Vivaro nu met verhoogd dak

Begin volgend jaar breidt Opel zijn succesvolle Vivaro reeks verder uit met een versie met verhoogd dak. Deze H2 uitvoering, zoals hij in Opel jargon heet, wordt zowel met korte als met lange wielbasis leverbaar. De Vivaro H2 staat vanaf mei 2003 bij de 61 gespecialiseerde Opel bedrijfswagendealers.

De Vivaro H2 is een welkome aanvulling op het Vivaro-gamma. Met een laadvloerlengte van 2,8 meter en een hoogte van 1,92 meter beschikt deze versie nu over stahoogte én over een enorme laadcapaciteit van 8,4 kubieke meter. De versie met korte wielbasis (laadvloerlengte 2,40 meter) heeft een maximum laadcapaciteit van 7,1 kubieke meter. Andere belangrijke kenmerken van de Vivaro zijn een laadvloerbreedte van 1,27 meter tussen de wielkasten en een maximaal laadgewicht van rond de 1100 kilogram.

Net als alle andere versies van de Vivaro beschikt de versie met verhoogd dak over maximale functionaliteit. Tevens is hij even economisch als zijn begin dit jaar tot Van of the Year gekroonde Vivaro familieleden, levert hij perfect rijcomfort en heeft hij een sprekend design. Andere voordelen hebben betrekking op zijn uitvoerige, met personenautos vergelijkbare, veiligheidspakket. Deze bestaat uit een full-size airbag aan de bestuurderszijde, gordelspanner, driepuntsgordels, hoofdsteunen voor alle zitplaatsen en ABS. De reeks motoren voor de Vivaro H2 komt overeen met die van de rest van het gamma.

Naast de twee zeer economische en krachtige 1.9 liter turbodieselmotoren Opels laatste versie common-rail inspuiting en respectievelijk 60 kW (82 pk) en 74 kW (100 pk) is nu ook de 88 kW (120 pk) sterke 2.0-liter 16V benzine motor beschikbaar. Begin 2003 zal Opel op motorisch vlak het neusje van de zalm presenteren: een 2.5-liter turbo-diesel motor met common-rail inspuiting, vier kleppen per cilinder en 98 kW (133 pk).

De Opel bedrijfswagens: van alle markten thuis
De introductie van de Movano in 1999 was het begin van een nieuw en uiterst modern, bedrijfswagengamma. De Vivaro volgde in de zomer van 2001 en de Combo in november van hetzelfde jaar. Met deze modellen biedt Opel nu een compleet programma van bestelwagens tot maximaal 3,5 ton. Deze innovatieve Opel bestelwagenreeks voorziet in alle transportbehoeften van zowel commerciële als particuliere klanten. Van enkel goederentransport of een combinatie van passagiers en goederen, tot professioneel personenvervoer, er is een Opel bestewagen te vinden die aan alle transportwensen voldoet.

Voor welke Opel ook wordt gekozen, lage kilometerkosten, veelzijdigheid en optimaal rijcomfort blijven onveranderd van toepassing. Evenals een uitgebreid servicenetwerk, twee jaar garantie en heel veel rijplezier.

De in samenwerking met Opel/GM en Renault, ontwikkelde Vivaro wordt sinds het voorjaar van 2001 gebouwd bij IBC Vehicles Ltd., een afdeling van General Motors in Luton, England. De verhoogde versie van de bestelwagen rolt in Barcelona van de band. De totale productiecapaciteit van de Spaanse fabriek bedraagt 64,000 eenheden. Het totale jaarvolume van beide fabrieken komt daarmee op 150,000 stuks.

In Nederland zijn inmiddels bijna 6000 Vivaros verkocht sinds de introductie vorig jaar zomer. Met de komst van de verhoogde versies zal dat aantal in een snel tempo verder toenemen. Opel Nederland rekent op een modelaandeel van 10 procent voor de versie met verhoogd dak. De prijzen van deze nieuwe uitvoering worden in een later stadium bekend gemaakt.