Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-11-2002
Politieberichten van 6/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Oudehaske: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Jousterweg. De ruit in de zijdeur werd uit de rubbers gehaald. Uit de auto werd elektrisch handgereedschap (boor-, schaaf-, schroef- en freesmachine) gestolen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Oudehaske, heeft aangifte gedaan.

Sint Johannesga: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond aan de Ringfeart. Ook hier werd een ruit uit de rubbers gehaald. Uit de auto werd een klopboormachine met diverse boren weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Sint Johannesga, heeft aangifte gedaan.

Drachten; actie "Jiskefet"
Dinsdag tussen 07.00 en 15.00 uur werden in de gemeente Smallingerland in het kader van de actie "Jiskefet" 10 bedrijven gecontroleerd op de aanwezigheid van gevaarlijk afval. De controle vond plaats in samenwerking met de afdeling milieu van de gemeente. Twee bedrijven hadden de zaken keurig in orde. Vijf bedrijven kregen een waarschuwing. In hun containers werd een geringe hoeveelheid gevaarlijk afval aangetroffen. Drie bedrijven kregen een proces-verbaal. In hun containers zaten spuitbussen met tectyl, koelvloeistoffen, verpakkingen met olie, verpakkingen met cleaner en cadmiumhoudende batterijen.

Leeuwarden: doorrijden na aanrijding
Dinsdag omstreeks 17.00 uur vond op de hoek van de Valeriusstraat met de Telemannstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De fietser, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, reed over de Valeruisstraat en kreeg geen voorrang van de bestuurder van de personenauto, die over de Telemannstraat reed. De auto botste tegen de fiets aan. De fietser ging over de motorkap van de auto heen en viel vervolgens op straat. De fietser had een schaafwond aan het gelaat en naar later bleek liep hij een gebroken pols op en een pijnlijke knie. De autobestuurder stopte na de aanrijding niet. Zonder zijn identiteit bekend te maken reed de bestuurder, leeftijd tussen de 30 en 35 jaar, door in de richting van het Europaplein. De auto was donkergroen van kleur, merk Audi 80 en had een spoiler op de kofferbak en was voorzien van stervelgen. De politie vraagt eventuele getuigen van deze aanrijding om zich te melden, telefoon 0900 8844.

Leeuwarden: lastige man
Woensdag omstreeks 12.30 uur werd in het asielzoekerscentrum "Bonkevaart" een 26-jarige man aangehouden. De verdachte was ondanks een verblijfsverbod toch op het centrum aanwezig. Het personeel verzocht de man om zich te verwijderen. Ondanks verschillende vorderingen ging de verdachte niet weg. Ook een vordering van de politie bracht de man niet op andere gedachten. Toen de agenten hem hierop wilden aanhouden, verzette de man zich heftig. Nadat peperspray was gebruikt, staakte de verdachte zijn verzet en werd hij overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Hurdegaryp: inhoud condoomautomaat gestolen
Afgelopen nacht werd de inhoud van een condoomautomaat, die bevestigd was aan de gevel van een drogisterij aan de Fuormanderij gestolen. Het slot van de automaat werd geforceerd. Uit de automaat werden ongeveer 30 pakjes met condooms gestolen, alsmede een klein geldbedrag. De benadeelde, een 55-jarige inwoner van Veenklooster, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 - 8272