Gemeente Delfzijl

Persbericht

05-11-2002
Doe mee aan het Lokaal Compliment

INFORMATIE

Delfzijl kent een groot aantal vrijwilligers die actief zijn in allerlei sectoren. Er zijn diverse organisaties en instellingen die dankzij de inzet van vrijwilligers goed functioneren. Op deze manier worden veel projecten en plannen uitgevoerd. Dit gaat buiten een zeker georganiseerd verband en zonder financiële tegemoetkoming. De gemeente Delfzijl en de Rabobank Delfzijl/ Bedum willen de projecten van deze vrijwillige organisaties en instellingen in het zonnetje zetten. Opvallende vrijwilligersprojecten verdienen een compliment. Het gaat hier om de waardering voor een vrijwilligersproject van een vereniging, organisatie of instelling en niet om individuele vrijwilligers.
Het winnende project ontvangt een geldbedrag van 1000,- en er is een aanmoedigingsprijs van 500,-. De prijsuitreiking is op de nieuwjaarsreceptie van vrijdag 3 januari 2003.

Elk vrijwilligersproject dat wordt uitgevoerd, komt in aanmerking voor Het Lokale Compliment, mits:
· het project representatief is voor het vrijwilligerswerk (het moet echt vrijwilligers zijn; wel mag een onkostenvergoeding worden betaald);
· het project een voorbeeldfunctie heeft (anderen op positieve ideeën brengt);
· de omvang en het bereik van het project in verhouding zijn met de omvang van de doelgroep;
· het idee overdraagbaar en financieel haalbaar is · het project controleerbaar is
· er raakvlakken zijn met het thema van 2002: 'Kansen in Beweging'

Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij het kantoor van de Rabobank in Delfzijl, het gemeentehuis en het kantoor van de Eemsbode op werkdagen van 09.00 uur - 16.00 uur. Binnenkort is inschrijven via de website www.delfzijl.nl mogelijk.
Alleen aanmeldingsformulieren die vóór vrijdag 6 december worden ingediend kunnen verwerkt worden. Alle aangemelde projecten en daaraan gerelateerde organisaties/ instellingen worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking.