Gemeente Delfzijl

Persbericht

05-11-2002
Camping "Klein Finland"

INFORMATIE

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het bestemmingsplan ter realisatie van camping/ recreatiepark "Klein Finland", dat daartoe gewijzigd moet worden, vast te stellen. Het college stelt daarbij voor de bezwaren van de Milieufederatie Groningen ongegrond te verklaren.

De Milieufederatie Groningen heeft te kennen gegeven bezwaren te hebben tegen de realisatie van het recreatiepark, omdat gevreesd wordt voor een ernstige verstoring van het rust- en natuurgebied Hondshalstermeer. Daar komen veel soorten vogels voor, waaronder zeldzame en beschermde soorten. Het college is van mening dat het met de verstoring van dit gebied meevalt. Het recreatiepark is voor wat betreft de voorzieningen niet gericht op het aanwezige meer en grenst daar ook niet direct aan. Rondom het meer bevinden zich nu voet- en fietspaden, zodat van een geringe verstoring reeds sprake is. Die zal niet ernstiger worden door de bouw van het recreatiepark. Het is verboden om op het meer zelf te recreëren.

Het recreatiepark "Klein Finland" voorziet in de bouw van 55 Finse chalets en zal ongeveer 76 kampeerplaatsen bieden. Er worden voorzieningen als een zwembad, kampwinkel en kantine gebouwd.

De gemeenteraad zal in de vergadering van 28 november aanstaande over het voorstel beslissen. Het bestemmingsplan wordt daarna ter goedkeuring aan de provincie voorgelegd. Daarbij kan de Milieufederatie tegen het raadsbesluit in beroep gaan.