Gemeente Delfzijl

Persbericht

05-11-2002
Vrijwilligersbeleid in Delfzijl

VOORSTEL

Het college van burgemeester en wethouders van Delfzijl stelt de raad voor de nota 'Vrijwilligersbeleid Delfzijl' vast te stellen.

De nota onderstreept de ambitie van de gemeente het vrijwilligerswerk in de gemeente op een hoger peil te brengen. De gemeente Delfzijl streeft ernaar, met behulp van de middelen die via de "Tijdelijke Stimuleringsregeling Vrijwilligerswerk" door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport beschikbaar worden gesteld, uitvoering te geven aan de versterking van het vrijwilligerswerk in de komende jaren. Dit door de deskundigheid te bevorderen, de verscheidenheid in de deelnemers aan het vrijwilligerswerk te vergroten en - ook met medewerking van de provincie - de ondersteuning op organisatorisch en administratief gebied te versterken.

Het doel is bereikt wanneer de ruim 250 organisaties in onze gemeente die met, voor en soms volledig door vrijwilligers kunnen functioneren, mede door dit beleid en deze regeling nieuwe impulsen krijgen. Daarbij mag niet onvermeld blijven dat de provincie Groningen beleid ontwikkelt voor lokale vrijwilligersorganisaties, gericht op taakverlichting en het uitbesteden van werkzaamheden op het terrein van administratie en financiën.