Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Lobith, illegaal vuurwerk
Publicatiedatum: 06-11-2002

De politie heeft dinsdag een partij illegaal vuurwerk aangetroffen in de schuur van een 43-jarige inwoner van Lobith. De politie werd getipt en stelde een onderzoek in. Daarbij werden ruim 700 strijkers aangetroffen en inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, scholier aangehouden na bedreiging
Publicatiedatum: 06-11-2002

Een 15-jarige jongen uit Zevenaar is woensdagochtend door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging van een leraar op zijn school. De jongen misdroeg zich in de les en werd door een docent uit de klas verwijderd. De knaap uitte daarbij bedreigingen aan de docent. Ook andere docenten werden buiten het lokaal door de knaap bedreigd. Toen de inmiddels gewaarschuwde politie verscheen kon de jongen op het terrein van de school worden aangehouden. De jongen is ingesloten in afwachting van verder onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Ede, overvaller aangehouden
Publicatiedatum: 06-11-2002

Een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is door rechercheurs van de unit Midden aangehouden, omdat hij er van wordt verdacht een gewapende overval gepleegd te hebben. De aanhouding vond plaats op donderdag 31 oktober jongstleden.

De overval waarvoor de verdachte aangehouden is gepleegd op 24 oktober jongstleden. Een medewerker van een winkel aan de Grotestraat werd daarvan het slachtoffer. Omstreeks 21.30 uur ging de overvaller het pand binnen en eiste hij geld. Uiteindelijk heeft hij dit, nadat hij dreigde met een vuurwapen, zelf gepakt. Van de buit is niets terug gevonden. De verdachte is door Justitie inmiddels in bewaring gesteld.

Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 - 688221

---

Ede, verdachte na achtervolging aangehouden
Publicatiedatum: 06-11-2002

Een 27-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats, heeft zaterdagochtend 2 november omstreeks 6.00 uur de nodige moeite gedaan om uit handen van de politie te blijven. Tevergeefs, de man is aangehouden omdat hij in een gestolen personenauto reed.

De verdachte viel op toen hij op de Veenderweg bij het zien van twee geüniformeerde agenten plotseling remde en de indruk vestigde van richting te veranderen. Eenmaal uit het zicht van de agenten, verhoogde de man hoorbaar zijn snelheid. Toen de agenten hem wilden controleren, sloeg hij op de rotonde met de Schaapsweg plotseling rechtsaf, richting Waterloweg. Aan het eind hiervan reed de bestuurder de Merellaan op. Hierbij gaf de man consequent geen richting aan. Uiteindelijk vonden de agenten de auto leeg terug op een parkeerplaats.

Te voet
Achter een vuilcontainer werd een man aangetroffen. Deze rende bij het zien van de agenten weg in de richting van de Veenderweg. Via de Balilaan en de Javalaan eindigt de achtervolging op de Sumatralaan. Daar wordt de verdachte hijgend onder een bestelbus aangetroffen. Er was uiteindelijk pepperspray voor nodig om de man onder de auto uit te krijgen. De man bleek alcohol genuttigd te hebben. Zijn rijbewijs is dan ook ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
Politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 - 688221

---

Ede, verdachte steelt auto en breekt in
Publicatiedatum: 06-11-2002

Een 23-jarige inwoner uit Ede is op zondag 3 november aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht een personenauto te hebben gestolen vanaf de James Wattstraat in Ede. In de auto, die werd aangetroffen op de Van der Hagenstraat, bleken sigaretten te liggen, die kennelijk kort daarvoor waren ontvreemd bij een tankstation in Ede.

De verdachte, een bekende van de gedupeerde, wilde haar auto lenen om in Utrecht verdovende middelen te kopen. Omdat de gedupeerde sliep, veronderstelde de verdachte dat zij het goed zou vinden dat hij de auto meenam. Later die nacht, toen de verdachte eenmaal terug was uit Utrecht, brak hij in bij een shop van een tankstation aan de Lorentzstraat in Ede. Daar nam hij sigaretten weg, met de bedoeling deze te ruilen voor verdovende middelen. Inmiddels was de auto echter als vermist opgegeven. Daardoor trof de politie de auto op de Van der Hagenstraat aan voordat de ruil plaats zou vinden. Na onderzoek kon de verdachte later die dag worden aangehouden. Hij heeft de feiten inmiddels bekend, hoewel hij bij de auto van mening blijft dat deze - weliswaar ongevraagd - geleend is.

Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
Politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 - 688221