Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-11-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RK13.30 u) woensdag, 6 november 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; drugs en vuurwapens
Het team Grensoverschrijdende criminaliteit (GOC) van de Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen dinsdagavond, bij onderzoeken in een tweetal woningen aan de Navolaan in Heerlen verdovende middelen, pistolen met munitie, messen, een hennepkwekerij, sieraden en geld in beslag genomen. Totaal werden vier personen aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Omdat er informatie was dat vanuit die woningen werd gehandeld in verdovende middelen, werd gisteravond dan ook tot actie overgegaan.
In een woning werd aangetroffen een kilo heroine en cocaine, een geladen revolver en messen waaronder zogenaamde stilettos, vlindermessen en dolkmessen. In een andere woning werd aangetroffen een hennepkwekerij (met totaal zon 85 hennepplanten en bijbehorende apparatuur) alsook een pistool met bijbehorende munitie. Bleek ook dat in deze woning met de electriciteit was geknoeid / op illegale wijze electriciteit werd verkregen. Alle aangetroffen drugs, vuurwapens, messen, hennepplanten met apparatuur werden samen met aangetroffen geld (totaal 37.500 Euro), maar ook met in een van de woningen aangetroffen sieraden, in beslag genomen. In ieder van beide woningen werd een van de bewoners aangehouden, alsmede werden aangehouden in een van de woningen aanwezige tweetal mannen (30/34) uit Brunssum en Kerkrade. Deze vier verdachten werden allemaal voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Heerlen; etalagekraak
Vanmorgen, woensdagmorgen omstreeks 05.45 uur vond een etalagekraak plaats op een winkelbedrijf aan de Geleenstraat in Heerlen. Daarbij werd de etalageruit ingegooid waardoor deze vernield raakte. Het is nog niet duidelijk of er iets / wat er precies uit de etalage werd gestolen. Dat moet nog precies worden nagekeken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade/Landgraaf; insluiping/inbraak
Bewoners van een woning aan de Willem Alexanderstraat in Eygelshoven ontdekten vanmorgen dat een insluiper in de woning was binnengeraakt en er een radio en een cd-speler hadden gestolen. Bij een inbraak afgelopen nacht in een pand aan het Stationsplein in Landgraaf hebben de inbrekers een lap-top en gereedschap gestolen. De inbrekers zijn hier door forcering van een raam het pand binnengedrongen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.