Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-11-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.00 uur) Woensdag 6 november 2002

Born, rijden onder invloed.

De politie heeft woensdagmorgen 6 november 2002 tegen een 57 jarige inwoner van Born proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Het alcoholgebruik van de automobilist werd woensdagmorgen omstreeks 02.30 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Graaf van Loonstraat te Born. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik werd bevestigd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 0.8 en 0.9 promille. Tegen de inwoner van Born werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van drie uur in zijn bezit.

Sittard, bejaarde vrouw bestolen.
Een 80 jarige bewoonster van de Vastradastraat in Sittard heeft dinsdagmiddag 5 november 2002 bij de politie aangifte gedaan van een diefstal in haar woning.
Omstreeks 14.00 uur werd aan de centrale toegangsdeur van het flatgebouw aangebeld en stond daarna het slachtoffer via een keukenraam twee dames te woord. Deze moesten bij medeflatbewoners zijn, maar troffen deze niet aan. Beide dames deden een verzoek of ze even binnen mochten komen om een briefje voor deze bewoners te schrijven. De bewoonster liet daarop beide vrouwen toe in de flat en vervolgens ook in haar woning. In de woningen hielden beide onbekende vrouwen de bewoonster bezig. Vermoedelijk is daarop een derde vrouw de woning binnengeslopen en heeft in de slaapkamer een aantal gouden juwelen weggenomen. Kort nadat de dames de woning hadden verlaten trof de bewoonster een opengebroken sieradenkistje op haar slaapkamer aan en bleek de inhoud te zijn verdwenen. Daarna waarschuwde zij de politie en deed zij aangifte van de diefstal.
Bij een buurtonderzoek van de politie bleek dat beide dames aan meerdere centrale toegangsdeuren van flatgebouwen aan de Vastradastraat hadden aangebeld. Vermoedelijk werden zij daar niet toegelaten. Vermoedelijk is het gebleven bij het ene slachtoffer.

Advies van de politie: "Laat geen vreemden in flatportalen en uw woningen toe." Bel de politie als men het vermoeden heeft dat vrouwen op eenzelfde manier proberen toe te slaan.