Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-11-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.00 uur) Woensdag 6 november 2002

Maastricht, bedrijfsinbraak.

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in een bedrijf, gevestigd aan het Terracottaplein te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De inbrekers gooiden kort voor 01.00 uur met een trottoirtegel een winkelruit aan diggelen waardoor de toegang werd verkregen. In de bedrijfsruimte werd uit de kassa enkele honderden euros ontvreemd. Mogelijk is de inbraak gepleegd door twee mannen die zich verplaatsten in een oud model personenauto. De eigenaar van het bedrijf heeft van de inbraak en de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, insluiping.
Dinsdagavond 5 november 2002 heeft in een woning aan de Mathias Soironstraat te Maastricht een insluiping plaatsgevonden. Terwijl de bewoonster omstreeks 19.00 uur elders in de woning bezig was met het verzorgen van de kinderen, zag een onbekende kans ongemerkt de woning binnen te sluipen. Op de benedenverdieping trof hij in een kledingstuk een beurs aan met daarin enkele honderden euros die hij zich toeeigende en vermoedelijk meteen vertrok. Nadat de bewoonster de kinderen verzorgd had bemerkte zij dat de vloer in haar woning smerig was door vuil van onder schoenen. Daarna bemerkte zij ook de diefstal. Zij heeft van de insluiping bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, licht gewond bij verkeersongeval.
Dinsdag 5 november 2002 heeft omstreeks 17.30 uur op de Cabergerweg te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 18 jarige inwoner van Maastricht gewond raakte.
Een 53 jarige automobilist verleende op de Cabergerweg bij het wegrijden vanaf een parkeerplaats geen vrije doorgang aan een over het fietspad rijdende bromfiets. Door de aanrijding kwam de bestuurder van de bromfiets ten val en raakte gewond. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar hij onderzocht werd. Nadat alleen maar schaafwonden en enkele kneuzingen werden vastgesteld kon de bromfietser weer huiswaarts.

Maastricht, winkeldiefstal.
Een 48 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagavond 5 november 2002 door de politie aangehouden nadat hij door personeel van een grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht op heterdaad werd betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De man ontvreemdde uit het bedrijf een jas met een winkelwaarde van 135 euro. Daarmee wilde hij de winkel verlaten, maar bij de uitgang greep het personeel in en riep de man ter verantwoording. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het bureau waar tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt om zich in januari 2003 bij de Officier van Justitie te verantwoorden. De gestolen jas is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Namens het bedrijf kreeg de winkeldief een winkelverbod uitgereikt voor de tijdsduur van een jaar.

Maastricht, vijf inbraken opgelost.
De politie heeft 4 november 2002 een 31 jarige inwoner van Maastricht aangehouden die ervan verdacht wordt, al dan niet samen met een nog onbekende tweede verdachte, meerdere diefstallen voornamelijk in scholen in Maastricht Noord-West gepleegd te hebben. In de periode tussen april en november van dit jaar vonden in Maastricht en omliggende gemeenten ongeveer 40 inbraken in scholen en bedrijven plaats waarbij de inbrekers het vaak alleen voorzien hadden op de aanwezige computerapparatuur. Uit het onderzoek van de politie bleek dat mogelijk een 31 jarige inwoner van Maastricht een van de verdachten zou kunnen zijn.
Met toestemming van de Officier van Justitie werd op 4 november 2002 in zijn woning te Maastricht door de politie een onderzoek ingesteld. Bij dit onderzoek werd diverse computerapparatuur aangetroffen. Na onderzoek bleek deze computerapparatuur afkomstig te zijn van een de nacht daarvoor (3 op 4 november) gepleegde inbraak in een school in Maastricht Noord-West en van een eerdere inbraak in dezelfde school. De 31 jarige bewoner werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek in gesloten aan het politiebureau. Hij bekende bij verhoor vier diefstallen in scholen gepleegd te hebben en een in een woonzorgcentrum (allen in Maastricht) waarbij in twee gevallen de diefstallen gepleegd werd in gezelschap van een tweede verdachte. De identiteit van deze tweede verdachte is nog niet bekend. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit rechercheonderzoek niet uit. De andere gestolen computerapparatuur kon niet meer achterhaald worden. Deze werden in Maastricht maar ook in België door de verdachte verkocht. Hij is vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Maastricht Overlastproject Bromsnor draait door Op dinsdagavond 5 november 2002 werden door agenten van de basiseenheid Maastricht Noord-West weer jeugdhangplekken besurveilleerd. Bij de jeugdopvangplaats in Malberg werd omstreeks 19.00 uur gecontroleerd. Door de agenten werd gezien dat drie jeugdigen een vuilnisbak in brand staken. De knapen van 16 (2) en 17 jaar en afkomstig uit Maastricht werden aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau waar proces verbaal werd opgemaakt. Daarnaast werden drie bromfietsen voor technisch onderzoek meegenomen.

Ook werd op Daalhof gecontroleerd. Er werd vier keer bekeurend opgetreden ter zake het rijden zonder verlichting, het ten onrechte voeren van een oranje snorfietsplaat op een bromfiets en het niet beschikken over een bromfietscertificaat.