Ingezonden persbericht


Nieuwe creative megaworks luidsprekers met thx-keurmerk:

De nieuwe norm voor kwaliteit en prestaties

De nieuwe 2.1 en 5.1 MegaWorks-luidsprekers spelen perfect in op de wensen van muziekfanaten, gamers en thuisbioscoopliefhebbers.

Amsterdam, 6 november 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, stelt de Cambridge SoundWorks® MegaWorks® THX® 2.1 250D- en MegaWorks THX 5.1 550-luidsprekersystemen voor. Deze krachtige nieuwe systemen werden ontworpen door het Amerikaanse bedrijf Cambridge SoundWorks, een autoriteit op het gebied van luidsprekers voor hifi en thuisbioscopen en sinds 1999 deel uitmakend van Creative Labs, volgens de hoogste normen die gelden voor alle MegaWorks uit het Creative luidsprekerassortiment.

Het MegaWorks THX 2.1 250D-luidsprekersysteem werd speciaal ontworpen om toegewijde muziekliefhebbers een natuurgetrouwe, digitale audio-ervaring te bieden. Met maar liefst 300 watt burst-vermogen, een uitzonderlijke signaal-ruisverhouding van 99dB, en uiterst fijne 24-bits / 96 kHz DAC's geeft dit systeem een ronduit schitterende respons en een hyperrealistische audio-weergave. De houten subwoofer heeft een krachtige, long-throw, 8-inch driver die muziek de nodige subsonische basis geeft. De magnetisch afgeschermde satellietluidsprekers kunnen aan de muur worden bevestigd en beschikken over ultragevoelige 3.5-inch drivers en uiterst robuuste, zeldzame aardmetalen magneten voor een glasheldere hifi-weergave. Twee analoge en een S/PDIF-digitale input ondersteunen de aansluiting op een breed scala van audiobronnen, terwijl een multifunctionele afstandbediening het systeem extra gebruiksgemak geeft.

In combinatie met een 5.1-geluidskaart biedt het MegaWorks THX 5.1 550-luidsprekersysteem een hoogstaande Dolby Digital-ervaring. Het voorziet films en games van 5.1 surround-geluid, dat de gebruikers volledig meesleept in de actie. Een 6-kanaals BASH®-versterking levert tot 500 watt burst-vermogen, wat een overweldigende ervaring oplevert voor de liefhebbers van games, DVD-films en andere multimediatoepassingen. Vijf aan de muur bevestigbare satellietluidsprekers zijn uitgerust met precieze 3.5-inch drivers en zeldzame aardmetalen magneten voor een uitstekende frequentierespons. De houten subwoofer levert de nodige baseffecten dankzij een dubbele flared poort en een krachtige, 8-inch, long-throw driver. De multifunctionele afstandbediening regelt de niveaus voor master, centre, rear, treble, en subwoofer en is bovendien uitgerust met een hoofdtelefoon-output. In combinatie met een Sound Blaster 5.1-geluidskaart, levert dit systeem verbluffende resultaten bij Dolby Digital, EAX® and Microsoft® DirectSound® 3D-ondersteunde games.

"Dit zijn twee uitzonderlijke systemen voor audioliefhebbers die willen investeren in duurzame kwaliteit en prestaties", verklaart Michael Sullivan, general manager van Creative Labs Europe en president van Cambridge SoundWorks. "We zijn bijzonder trots dat deze systemen dankzij hun kwalitatief hoogstaande prestaties, design en bouw werden bekroond met het THX-keurmerk", voegt hij eraan toe.

"Deze belangrijke erkenning is voor ons de bevestiging dat deze systemen beantwoorden aan de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van multimediaprestaties en bouw, met inbegrip van belastbaarheid, frequentierespons en geluidsspreiding en meer van dergelijke kenmerken. Het THX-keurmerk en de uitmuntende kwaliteitstraditie van MegaWorks bieden gebruikers de hoogste garantie dat hun systeem jarenlang topprestaties en betrouwbaarheid zal leveren."

"We zijn zeer tevreden over deze nieuwe reeks MegaWorks-luidsprekersystemen van Creative. We hebben immers de kans gekregen om er mede voor te zorgen dat ze absolute topprestaties neerzetten. We werkten nauw samen met Creative aan het ontwerp van deze nieuwe MegaWorks-reeks, en het resultaat mag gehoord worden. We zijn opgetogen om het THX-keurmerk te kunnen toekennen aan deze uitstekende nieuwe luidsprekersystemen voor multimediatoepassingen", verklaart Ann Brighouse, director of marketing van THX Ltd.

Productkenmerken

Cambridge SoundWorks MegaWorks THX 2.1 250D
* Getunede satellietluidsprekers met precieze 3.5-inch drivers leveren een ultrazuivere output
* Capsule-shielded satellietluidsprekers met uiterst robuuste, zeldzame aardmetalen magneten die storingen op monitors tot een minimum beperken
* Houten subwoofer met een dubbele flared poort en een robuuste, long-throw 8-inch down-firing driver
* BASH®-versterking levert 300 watt dynamisch vermogen voor een ultrazuivere en realistische geluidsweergave
* Multifunctionele, bedrade afstandsbediening
(volume/treble/bass/mute/standby/output voor hoofdtelefoon); inclusief een bevestigbare, schuine desktop-standaard
* Ware 24-bits / 96 kHz ingebouwde digitaal-naar-analoog convertoren (DAC's) voor een optimale audioresolutie * Twee analoge en een S/PDIF digitale input voor
connectiviteit met diverse audiobronnen
* Hoge 99 dB signaal-ruisverhouding voor de zuiverste audioweergave

Cambridge SoundWorks MegaWorks THX 5.1 550
* Getunede satellietluidsprekers met precieze 3.5-inch drivers leveren een ultrazuivere output
* Capsule-shielded satellietluidsprekers met uiterst robuuste, zeldzame aardmetalen magneten die storingen op monitors tot een minimum beperken
* Houten subwoofer met een dubbele flared poort en een robuuste, long-throw 8-inch down-firing driver
* BASH®-versterking levert 500 watt dynamisch vermogen voor een ultrazuivere en realistische geluidsweergave
* Multifunctionele, bedrade afstandsbediening
(volume/center/rear/treble/bass/mute/standby/output voor hoofdtelefoon); inclusief een bevestigbare, schuine desktop-standaard * Ondersteuning voor 5.1 kanaals geluid bij EAX®- en Microsoft® DirectSound® 3D-ondersteunde games
* Auxiliary analoge stereo-input voor aansluiting op externe audiotoestellen, zoals de Creative Jukebox digitale audiospelers

Prijzen en beschikbaarheid
De adviesprijs voor de MegaWorks THX 2.1 250D bedraagt EUR 259,-. De adviesprijs voor de MegaWorks THX 5.1 550 bedraagt EUR 419,-. Beide zijn nog deze maand in de winkels verkrijgbaar.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.
>

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testprodukten en het opvragen van hoge resolutie beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

© Copyright 2001. Creative Technology Ltd. Creative en Sound Blaster zijn gedeponeerde handelsmerken van Creative Technology Ltd. Alle overige merknamen en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. Alle specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.