ABVAKABO FNV

Wervingscampagne asielopvang schiet ABVAKABO FNV in verkeerde

De personeelsadvertentie van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor de nieuwe AMA-campus in Ede is dubieus en een verspilling van publieke middelen. De asielopvang staat aan de vooravond van een omvangrijke afslankingsoperatie waarbij alle zeilen bijgezet moeten worden om gedwongen ontslagen te voorkomen.

Dat is de reactie van ABVAKABO FNV op de advertentie die het COA afgelopen zaterdag onder andere plaatste in het Utrechts Nieuwsblad. Het gaat om activiteitenbegeleiders en administratieve krachten in de nieuw op te richten campus in Deelen (gemeente Ede) voor alleenstaande minderjarige asielzoekers.
ABVAKABO FNV onderhandelt met de directie van het COA over de inkrimping van de opvang van 80.000 naar 40.000 opvangplaatsen en het terugbrengen van het aantal regio's van 5 naar 3. De personele consequenties zijn nog niet exact in beeld, maar het plan zal in alle geledingen van de organisatie merkbaar zijn. Volgens de grootste vakbond in de collectieve sector hadden de vacatures met het oog op de inkrimping intern vervuld moeten worden. Daarvoor zijn voldoende gekwalificeerde kandidaten beschikbaar. Per saldo zullen er nu meer werknemers overgeplaatst of ontslagen moeten worden en waren de advertentiekosten beter besteed aan een goed sociaal plan.

Fons van Leeuwen, voorlichter, 079-3536350
Corry van Brenk, bestuurder COA, 06-22475125


06 nov 02 15:28