Politie Gelderland-Midden

Publicatiedatum: 06-11-2002


---

Babberich, snelheidscontrole
Publicatiedatum: 06-11-2002

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag weer een snelheidscontrole gehouden op de Aerdtseweg in Babberich. Tussen acht uur 's morgens en half twee 's middags controleerde de politie in totaal 2633 passerende voertuigen. Daarvan reden er 33 te hard. Het verkeershandhavingsteam controleert regelmatig op wegvakken waarvan uit analyse gebleken is dat te hoge snelheid oorzaak is van (ernstige) verkeersongevallen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst, snelheidscontrole
Publicatiedatum: 06-11-2002

Met een snelheid van 121 km/u reed een automobilist dinsdagavond de radarcontrole voorbij op de Rijksweg-Noord in Elst. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde daar dinsdagavond tussen half acht en tien uur. Van de 1080 gepasseerde voertuigen reden er 7 te hard, waaronder bovengenoemde bestuurder. Het verkeershandhavingsteam hoopt door regelmatige snelheidscontroles het aantal (ernstige) verkeersongevallen terug te dringen. Vooral op wegvakken waarvan uit analyse bekend is dat te hoge snelheid de voornaamste oorzaak is van ongelukken, wordt door het verkeershandhavingsteam regelmatig gecontroleerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, diefstal kledingzakken Leger des Heils Publicatiedatum: 06-11-2002

De politie heeft woensdag twee inwoners van Zevenaar aangehouden op verdenking van diefstal van kleding.Het gaat om een 47-jarige man en diens 19-jarige dochter. Beiden worden er van verdacht kledingzakken, die door bewoners van Bachstraat in Zevenaar op straat waren geplaatst om te worden opgehaald door het Leger des Heils, te hebben gestolen voor eigen gebruik. De politie werd door buurtbewoners getipt. Na onderzoek werden beiden in hun woning aangehouden, in de woning werden de zakken met kleding aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Ede, onderzoek naar gewelddadige dood afgesloten Publicatiedatum: 06-11-2002

Een rechercheteam van de politie West-Veluwe Vallei heeft de afgelopen weken onderzoek verricht naar de oorzaak van de gewelddadige dood van een 34-jarige man uit Ede. Deze werd op vrijdag 20 september 2002 in de slaapkamer van zijn woning, gelegen aan de Tollenburg in Ede, dood aangetroffen. De man had hoofdletsel en steekwonden in zijn borst. Hij werd door zijn vrouw gevonden.

Uit de eerste verhoren van zijn vrouw en van direct betrokkenen leken de bevindingen naar zelfmoord te leiden. Uit dezelfde verhoren bleek dat het slachtoffer zich recent meerdere malen had uitgelaten dat hij zelfmoord zou gaan plegen. Het technisch onderzoek leverde echter zoveel vraagtekens op dat een misdrijf niet kon worden uitgesloten.

Verdenkingen
Naar aanleiding van het technisch - en tactisch rechercheonderzoek werd op maandag 30 september 2002 een 37-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van moord dan wel doodslag. De verdachte werd in voorlopige hechtenis gesteld en werd diverse keren verhoord. Aanvankelijk legde zij ontkennende verklaringen af. Inmiddels heeft de verdachte een volledige bekentenis afgelegd. Haar zal moord ten laste worden gelegd. De verdachte bevindt zich nog steeds in voorarrest.

Getuigen
In het kader van het onderzoek werden naast de verdachte nog vele getuigen gehoord.

Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
Politieregio Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 - 688221