Provincie Zuid-Holland

Persbericht

06-11-2002
Winnaars Zuid-Hollandse onderwijsprijs

Op 5 november was het provinciehuis het decor voor een ware strijd tussen acht Zuid-Hollandse scholen. De scholen presenteerden onderwijsprojecten in drie categorieën. De strijd ging om een plek op de nominatielijst van de landelijke onderwijsprijs en een publieksprijs van 500 euro. De landelijke onderwijsprijs wordt in januari 2003 uitgereikt.

Winnaar primair onderwijs
In de categorie primair onderwijs heeft de Openbare Basisschool De Singel uit Schiedam zich genomineerd voor de landelijke onderwijsprijs met het project 'Van (tomaat)kweker tot klant'. Volgens de jury heeft de basisschool op unieke wijze aandacht besteed aan het traject dat een tomaat doorloopt voordat deze bij de klant belandt.

Winnaar voortgezet onderwijs
Het St. Maartenscollege uit Voorburg werd winnaar in de categorie voortgezet onderwijs met het project 'de Tas' dat leerlingen meer moet betrekken bij schoolse taken en de Tweede Fase. De Tas is een weekblad met mededelingen, internettips, studietips dat ondersteund wordt met een website. De jury vond het project een zeer geslaagd antwoord op de problematiek die de invoering van de Tweede Fase op veel scholen met zich meebrengt.

Winnaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie In de categorie beroepsonderwijs en volwasseneneducatie heeft het ROC Da Vinci College uit Dordrecht zich gekwalificeerd met het project 'Wat Nou!'. Deze speelfilm gemaakt voor en door jongeren was volgens de jury een schoolvoorbeeld van hedendaags onderwijs. De jury vond het idee van de 'making-of' reportage origineel en een slimme manier om de leerervaringen van het productieproces rond een film zichtbaar te maken

De publieksprijs
Voor de Openbare Basisschool De Singel uit Schiedam was het dubbel feest. De basisschool won ook de publieksprijs van 500 euro. De leerlingen presenteerden hun project verkleed als tomaat.