Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

6-11-02

Fransen vervoeren 32000 Euro met een luchtje

BREDA: Twee Franse in een Franse auto hadden gisteravond op de A-16 geen verklaring tegenover politiemensen van het A-team wie nu eigenlijk eigenaar was van de 32000 Euro die tussen de achterbank en de voorstoelen stond van hun auto. In overleg met de Belastingdienst is het geld voor nader onderzoek in beslag genomen. Een drugshond rook in de auto een sterke lucht van verdovende middelen, maar die bleken niet (meer) in de auto aanwezig te zijn. Politie en belastingdienst zoeken nu uit wie de gelukkige eigenaar is van de 32000 Euro.

De twee Fransen draaiden om de hete brei heen toen de politie meer wilde weten over de zak met geld in hun auto. Volgens de twee Fransen van 24 en 35 jaar was het geld afkomstig van een 35 jarige Nederlander uit Capelle aan de IJssel. Het geld zou bestemd zijn voor de aankoop van een stuk grond in Turkije. Toen echter de Nederlander werd gebeld wilde die niks van de 35000 Euro weten. Volgens hem was het geld van de Fransen zelf. Toen de twee hiermee werden geconfronteerd vertelden ze de politie dat het geld van niemand meer was. Dat verrassende antwoord leek de politie ook niet te kunnen kloppen. Daarom werd in overleg met de belastingdienst besloten het geld voorlopig maar veilig te stellen.

De politie heeft het vermoeden, dat in de auto van de Fransen drugs vervoerd zijn, maar die werden alleen niet meer aangetroffen. Van eventueel vervoer van drugs wisten de Fransen al helemaal niets, maar de drugshond `dacht` daar anders over. Blaffend en kwispelend liet die zijn baas weten, dat er een luchtje aan de zaak zat.

Werknemers aangehouden voor diefstal sesamzaad

MOERDIJK: Vier werknemers van een bedrijf op het industrieterrein Moerdijk zijn vanmorgen toen ze uit de nachtdienst naar huis wilden rijden door de politie aangehouden. In de kofferbak van de auto lagen 8 zakken van 25 kg sesamzaad. Bij het bedrijf bestond al langer het vermoeden, dat er door werknemers werd gestolen. De vier verdachten, varierend in de leeftijd van 28 tot 44 jaar, zijn door de politie aangehouden en in verzekering gesteld en zijn allen afkomstig uit Rotterdam. Voor wie het zaad was bestemd of wat men ermee van plan was is nog niet bekend. De omvang van de schade staat nog niet vast.

Bredase autoinbreker vaste klant bij politie

BREDA: De politie van het team Centrum heeft vannacht rond middernacht op de Adriaan van Bergenstraat een 36 jarige Bredanaar aangehouden, die door de politie op heterdaad werd betrapt bij een auto-inbraak. De man is sinds augustus dit jaar al 5 keer eerder als verdachte door de politie aangehouden voor een autoinbraak, als ook voor winkeldiefstal en fietsdiefstal. De politie zag de man vannacht in donkere kelding was gekleed tussen de auto`s scharrelen en aan autoportieren trekken. Plots hoorden ze een harde klap en zagen ze de achterruit van de geparkeerde auto al was ingeslagen. De politie greep de Bredanaar in de kraag. Hij is in verzekering gesteld.

Diefstal fiets als oplossing voor lege portemonnee

BREDA: De politie van het team Centrum heeft gistermiddag een 35 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, die in de Nieuwstraat druk doende was een fiets te stelen. Omstanders zagen de verdachte met een schroevendraaier druk in de weer om het slot van de Batavus fiets open te breken en waarschuwden de politie. Volgens de verdachte gebruikt hij dagelijks harddrugs en was zijn uitkering inmiddels ook al op. Nu zat hij volgens zijn zeggen met een lege `portemonnee`. Met de opbrengst van een gestolen fiets zou hij weer even geholpen zijn geweest. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte schietpartij Mauritsstraat meldt zich bij politie

BREDA: De politie heeft een 25 jarige Bredanaar aangehouden, die zich heeft gemeld als verdachte van de schietpartij die afgelopen donderdag in de Mauritsstraat in Breda plaatsvond. Hij is een broer van een van de eerder aangehouden verdachten. Volgens de Bredase schutter zag hij dat zijn broer in de Mauritsstraat ruzie had met een man die ook zijn auto vernielde. Hij trok daarop zijn gasalarmpistool en schoot een paar keer in de richting van de belager van zijn broer. Hierna was hij gevlucht.

Volgens de verdachten waren de moeilijkheden in een koffiehuis begonnen toen er opmerkingen werden gemaakt over drugs. Buiten zou de 42 jarige Bredanaar, die de moeilijkheden veroorzaakte, de auto van de 33 jarige Bredanaar met een ijzeren rooster hebben vernield. Ook een van de portieren van de auto moest het ontgelden. Toen de 25 jarige Bredanaar de Mauritsstraat in liep en dit zag trok hij zijn alarmpistool en schoot. Niemand raakte gewond. Het vuurwapen is in beslag genomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Politie vindt 1,5 kilo softdrugs in koffiehuis

BREDA: De politie van het team Centrum heeft gisteravond bij een onderzoek in een zogenaamd koffiehuis 1,5 kilo softdrugs in beslag genomen. De 46 jarige Bredase eigenaar van het theehuis is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

Tijdens het onderzoek in het koffiehuis trof de politie een lijst aan met daarop de prijs van diverse soorten drugs en werden er middelen aangetroffen om de drugs te verpakken en te wegen. Al langer kreeg de politie klachten van overlast uit de omgeving en ving de politie regelmatig signalen op, dat in het koffiehuis in de Bredase binnenstad niet alleen thee of koffie werd geschonken, maar ook softdrugs werden verkocht.

De politie heeft haar bevindingen vandaag nog bij de gemeente Breda gemeld. Het koffiehuis valt al enkele jaren niet meer onder een van de 13 Bredase gedoogde koffieshops in Breda. Enkele jaren geleden werd dit koffiehuis, toen nog een gedoogde koffieshop, door de gemeente Breda gesloten, omdat de eigenaar verdacht werd van verkoop van harddrugs. Nu is gebleken dat in het koffiehuis toch weer softdrugs werden aangetroffen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal vanaf vrachtwagen bij garagebedrijf

BREDA: Vanaf het terrein van garagebedrijf aan de Charles Petitweg is een vrachtauto/ambulance gestolen: Merk Mitsubishi, Type Canter, kleur wit, kenteken
25-BB-DS. Men is op het terrein gekomen door een gat in het gaas te knippen. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Diefstal auto

BREDA: Vanaf de Oude Terheijdenseweg, parkeerterrein achter het Station, is een personenauto van het merk Opel, type kadett, kleur zwart, v.v.h.k. XR-09-ZT, gestolen. Waarde van de auto is niet bekend.

Gestolen jas in rugzak verdachte aangehouden

BREDA: De politie heeft op het Stationsplein in Breda een 31 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die in zijn rugza een jasje vervoerde waaraan nog een beveiligingslabel zat. De politie onderzoekt uit welke winkel de jas is gestolen. Na verhoor is de man met dagvaarding in zijn rugzak heengezonden

Auto in brand na laswerkzaamheden

ETTEN-LEUR: Gisteravond rond acht uur moest de brandweer in Etten-leur uitrukken, omdat er in een garage van de boerderij aan de Hansberg te Etten-Leur een auto in brand stond. De eigenaar was aan de auto aan het lassen geweest, waardoor de brand ontstond. Hij had hem zelf al geblust. Omvang schade niet bekend.

Bron: R.v.Kuik